Home Tuti receptek Egy aprócska titok: Szórd meg ezzel a dinnyét és kétszer olyan finom lesz az íze!

Egy aprócska titok: Szórd meg ezzel a dinnyét és kétszer olyan finom lesz az íze!

by Krisztina

A nyári dinnyeszezont sokan egész évben izgatottan várják, nagyon sokan szeretik ugyanis ezt a szezonális gyümölcsöt.

Lássuk miért hasznos a szervezetünk számára!

A görögdinnyét azért sorolhatjuk az egyik legegészségesebb gyümölcsök közé, mert az egyik legerősebb antioxidánst tartalmazza.
Vitaminok terén nagy mennyiségben megtalálható benne az A- és C-vitamin. A C-vitaminra minden évszakban nagy szükségünk van, ezét érdemes nyáron is fogyasztani olyan gyümölcsöket, melyek tartalmazzák ezt a vitamint, ezek közül pedig a görögdinnye jó választás lehet. A B-vitaminok közül megtalálható benne a B1-, a B6-vitamin, továbbá magnéziumot is tartalmaz.

A görögdinnyében a gyümölcsök közül a legnagyobb mennyiségben van jelen a likopén, ami a gyümölcs vöröses színét adja, ez a hatóanyag pedig csökkenti a prosztatarák kialakulásának okát. Arról nem is beszélve, hogy a dinnyében a sok antioxidáns csökkenti az ízületi gyulladások, a rák és a szívroham kialakulásának kockázatát.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a görögdinnye nem tartalmaz zsírt, szervezetünkben pedig növeli az energiatermelést a fogyasztása, de megvéd minket többek között az időskori vakság kialakulásától is.

Hogyan tehetjük kétszer finomabbá az ízét?

Ha szeretnéd a sárga- vagy a görögdinnyét még finomabb ízvilággal fogyasztani, akkor fogj egy kevés tengeri sót és sózd meg a dinnyét. Igen, jól olvasod, a só jelenti a titkot! Ne aggódj, nem rontasz el vele semmit, sőt, még inkább kiemeled vele az ízét!

Hirdetés

You may also like