Barackmag és a rák összefüggése. Titkolnák a mag hatékonyságát?
Azt gondolhatnánk, hogy akik gyümölcsöket, magokat fogyasztanak mint az alma, barack vagy cseresznye, azok mérgezik magukat a magok ciánid tartalma miatt. Kicsit ellentmondásos ez a kémiai vegyület, de a legújabb kutatások szerint bizony fontos szerepet tölt be a rák ellenszereként.
Ernst Theodor Krebs biokémikus fedezte fel az 50-es évek elején az új molekulát s laetrilnek vagy amigdalinnak, más néven B17-vitaminnak nevezte el. Kutatásai azzal kapcsolatban indultak, miszerint számos olyan népcsoport él a Földön, akik körében a daganatos betegség ismeretlen fogalom. A magyarázatot az általuk elfogyasztott nagy mennyiségű sárgabarackmagban vélte felfedezni.
Paul Reid ausztrál úriembernél egy ritka gyógyíthatatlan rákot azonosítottak, majd kemoterápiával kezelték, de a rosszullétek és a mellékhatások miatt az alternatív megoldások felé nyitott.
Elkezdett minden nap egy sárgabarack magot fogyasztani 30 napon keresztül. Állapota folyamatosan javult és ma 68 évesen (13 évvel a rák diagnosztizálása után!) úgy véli, hogy nem vagyunk halhatatlanok, de sokat tehetünk azért, hogy élhessünk.
A mai napig minden nap elfogyaszt egy barackmagot a szigorú vegan étrendjébe illesztve.
A barackmag túlzott bevitele ellentétes hatással jár mint a fent említett esetben.
Naponta maximum 1 magot szabad fogyasztani, említik a szakemberek.