Mi lehetne még jobb az fenségesen illatozó, ízlelőbimbókat boldogító, édes mézeskalácsoknál Karácsonykor? Ez nem lehet más, mint a mézeskalács torta! Ha idén nincs kedved pepecselni, vagy legalábbis nem olyan nagy mennyiségben készíteni kedves kis mézeskalács figurákat, akkor ezt a receptet neked találták ki! Az íz élményt mindenképpen hozza!
Mire lesz szükséged a piskótához?
- 120 g fehérliszt
- 120g cukor (választhatsz alternatív édesítőt is)
- 6 tojás
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- fél csomag sütőpor
- 1/2 citrom leve v. 1/4 teáskanál aszkorbinsav
- csipet só
Mi kell a krémhez?
- 250 g mascarpone
- 150 g porcukor
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Így csináld!
Piskóta recept:
- A tojásokat válaszd ketté: egyik tálba a sárgája, másikba a fehérje.
- A fehérjét csipet só hozzáadásával, elektromos habverővel verd kemény habbá.
- A sárgáját a cukor hozzáadásával addig kever a habverővel, amíg világossá nem válik és habos nem lesz. Add hozzá a citromlevet / aszkorbinsavat és azt is keverd el jól.
- A száraz hozzávalókat keverd jól össze egy tálban, majd add hozzá az elkevert tojássárgájához.
- Ebbe óvatosan, kisebb adagonként forgasd bele a fehérje habot.
- A kapott tésztát sütőpapírral bélelt 22cm-es tortaformába szedd át.
- 180°C-ra előmelegített sütőben süsd tűpróbáig. Ne nyisd ki a sütőt az első 20 percben!
- Ha kész, vedd ki hűlni, majd vágd ketté, ha sikerül, akkor akár 3 részre.
Fahéjas krém recept:
- Elektromos habverővel keverd el jól a mascarponét a porcukorral, vaníliával és fahéjjal.
- Ha kész a krém, kend be vele a tortalapokat. Ha egymása raktad őket, kend le a felső réteget, és ha úgy kedveled, az oldalát is.
- A tetejére tehetsz mézeskalács figurákat. A gyerekek odáig lesznek érte!
- Végezetül hintsd meg szitán keresztül egy kevés fahéjjal.