Home Tuti receptek Add ezt a nokedlihez és mennyeien finom lesz, mindenki téged dicsér majd!

Add ezt a nokedlihez és mennyeien finom lesz, mindenki téged dicsér majd!

by Krisztina

A nokedli rengeteg variációt rejt magában. A pörkölt mellé köretként szinte elhagyhatatlan, de tojást ráütve főételként is csodás – nyáron fejes salátával, kovászos uborkával.

De hogyan készül a legtökéletesebb nokedli

Természetesen sokaknál a méret a lényeg: minél lágyabbra kevered a tésztáját, annál nagyobb lesz a galuska (nokedli szaggatóval készítve) – és fordítva.

És az íze, állaga…  Természetesen kell bele liszt, tojás, só és víz.

És a most már nem is annyira titkos hozzávaló, a tartós tej. Bizony, ettől lesz ellenállhatatlanul finom – írja a ripost.hu.

Az arányok:

50 dkg liszt, 3 tojás, 2 dl víz, 2 dl tartós tej, só

A nokedlit a szokásos módon összekeverjük, majd sós forrásban lévő vízben kifőzzük.

Ha feljött víz felszínére, szűrőlapáttal kivesszük, leszűrjük.

Érdemes kevés olajos-sós vízben átöblíteni, és ismét leszűrni – így garantáltan nem tapad össze.

Hirdetés

You may also like