A nokedli rengeteg variációt rejt magában. A pörkölt mellé köretként szinte elhagyhatatlan, de tojást ráütve főételként is csodás – nyáron fejes salátával, kovászos uborkával.
De hogyan készül a legtökéletesebb nokedli
Természetesen sokaknál a méret a lényeg: minél lágyabbra kevered a tésztáját, annál nagyobb lesz a galuska (nokedli szaggatóval készítve) – és fordítva.
És az íze, állaga… Természetesen kell bele liszt, tojás, só és víz.
És a most már nem is annyira titkos hozzávaló, a tartós tej. Bizony, ettől lesz ellenállhatatlanul finom – írja a ripost.hu.
Az arányok:
50 dkg liszt, 3 tojás, 2 dl víz, 2 dl tartós tej, só
A nokedlit a szokásos módon összekeverjük, majd sós forrásban lévő vízben kifőzzük.
Ha feljött víz felszínére, szűrőlapáttal kivesszük, leszűrjük.
Érdemes kevés olajos-sós vízben átöblíteni, és ismét leszűrni – így garantáltan nem tapad össze.