Home Tuti receptek 5 hiba, amit mindenki elkövet, ha palacsintát süt. (Ezért nem sikerül tökéletesre!)

5 hiba, amit mindenki elkövet, ha palacsintát süt. (Ezért nem sikerül tökéletesre!)

by Krisztina

Egy jó palacsintát csak abban az esetben tudunk elkészíteni, ha már van egy jól bevált receptünk, amit mindig előveszünk.

Néha azonban ezzel sem sikerül tökéletesre a palacsintánk. Hogy miért? Mert vannak olyan bizonyos “szabályok” amiket nem tartunk be.

Eláruljuk melyek ezek, hogy ezután csak a tökéletes palacsinta fogalmát ismerd!

1. Ne kavarjuk be a tésztát sokkal hamarabb

Minél frissebb a tészta, annál finomabb lesz a palacsinta. Legtöbb tíz perccel azelőtt kavarjuk be, mielőtt elkezdenénk sütni.

2. Ne használjunk túl vékony serpenyőt

A sütéshez a legideálisabb egy vastagabb falú, de ne túl vastag serpenyő. A tüzet pedig sose engedjük maximumon. Várjuk meg míg kellőképpen átmelegszik a serpenyő, és azután töltsük bele a masszát. Ha túl nagy lángon sütjük, gyorsan odaég és nem sül meg.

3. Ne keverjük túl sok ideig a masszát

A profi szakácsok felhívják a figyelmünket, hogy ne keverjük túl sok ideig a masszát, hiszen ilyenkor a lisztben található glutén és a tojásban található fehérje reakcióba lép, és az eredmény egy ragacsos, nehéz massza lesz.

4. Ne használjunk vajat

A sütéshez ajánlottabb valamilyen növényi olajat használni, hiszen a vaj nehezen olvad fel, és elég. Ha mindenképpen vajat akarunk használni előre olvasszuk fel.

5. Túl hamar megfordítod

Figyeljünk arra, hogy csak akkor fordítsuk meg a másik oldalára a palacsintát, amikor már a keletkezett kis buborékok visszahúzódtak. Akkor van jól megsülve.

Hirdetés

You may also like