Home Egészség & életmódEgészség 5 gyógynövény magas vérnyomásra

5 gyógynövény magas vérnyomásra

by Brigitta

A vérnyomás nő, amikor a szív pumpáló ereje nő, vagy amikor a vénák összehúzódnak.

A magas vérnyomás (hipertónia) a kardiovaszkuláris rendszer megbetegedése. A magas vérnyomás-betegség sokakat érint, főleg az iparosodott országokban. A hipertónia kialakulásának esélye nő a korral. Jóllehet, a magas vérnyomás-betegség a fiatalok esetében is kialakulhat. A hipertóniát hormonális szinten az adrenalin is kiválthatja és a noradrenalin is, de vesebetegség és gyógyszerek is okozhatják.

Ha nem hagyományos gyógyszerről van szó, akkor itt van pár a természetben előforduló gyógynövény, amit jó, ha ismerünk.

  1. Galagonya

Szívbetegek kezelésénél használják. Erős antioxidáns és flavonoid tartalmú, amelyek elősegítik a vér áramlását, tágítják az ereket, és megvédi azokat a sérüléstől.

  1. Hibiszkusz

Egy tanulmány kimutatta, hogy azoknál a vizsgált egyéneknél, akik hibiszkusz teát fogyasztottak lényegesen magasabb aranyban csökkent a vérnyomás mint akik hagyományos teát ittak

  1. Lime 

Ez a növény nagyon hatékony a szorongás kezelésében.  Flavonoidokban és illóanyagokban gazdag, melyek kombinációja erős gyulladáscsökkentő hatással bír.

  1. Fagyöngy

Sok vizsgálat igazolta, hogy a fagyöngy képes semlegesíteni a vércukorszintet, így kezeli a cukorbetegséget is. A szív- és érrendszeri betegségeket is hasonlóképpen enyhíti.

  1. Egérfarkfű

Ezt a növényt széles körben használják az EU-ban erőteljes gyógyító tulajdonságai miatt. Szintén magas flavonid tartalmú növény és képes az izmok ellazítására, csak úgy, mint a belek és a méh ellazítására. Javítja az emésztést és erős vérnyomás csökkentő hatása van.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .