Home Egészség & életmód 5 dolog a narancsbőrről, amit a nők többsége rosszul tud!

5 dolog a narancsbőrről, amit a nők többsége rosszul tud!

by Krisztina

Nagyon ritka az a nő, akinek nincs narancsbőre, hiszen a cellulitisz bárkit érinthet.

Leggyakrabban a comb és a fenék környékén alakul ki, ami a legtöbb nőt nagyon zavarja és emiatt takargatják magukat. Megelőzésükre és megszüntetésükre szerencsére ma már számos módszer létezik, mégis vannak bizonyos dolgok a narancsbőrrel kapcsolatban, amit a nők többsége rosszul ismer.

Tegyük most tisztába ezeket a tényezőket!

1. A narancsbőr és a zsír különböző?

Azt gondolják az emberek, ha valakinek súlyfölöslege van, az egyenlő a narancsbőrrel, pedig nem! A cellulitisz apró gödröcskék, amelyek inkább a bőrön jellemzőek,míg a zsír a szöveteken belül helyezkedik el és ott is tapad le.

2. A férfiaknak is lehet cellulitisze?

Igazságtalannak tűnhet, de a női bőr teljesen más. A nők számára ugyanis alkalmas a bőr a narancsbőr kialakulásának, míg a férfiak bőre képes megakadályozni a bütykös rekeszeket.

3. Krémek hasznosak lehetnek?

Legyünk óvatosak a krémekkel kapcsolatban, ugyanis rövidebb ideig valóban lehet elérni változásokat a koffein- vagy más tartalmú krémekkel, de amint a bőr megszokja az “idegen anyagot”, mondhatjuk, ellenállóvá válik, és a narancsbőr újból fellép.

4. A fogyással eltűnik a cellulitisz?

Tény, hogy a cellulitisznek köze van a zsírtömeghez, viszont a fogyással a bőrön nem pozitív irányú változás történik,ugyanis a kötőszövetek még ruganyosabbá válnak.

5. UV sugarak befolyásolják a narancsbőrt?

Buta tévhit, hogy sokan azt gondolják a napon való sütkérezés és izzadás segít eltüntetni a kényes bőrt. Semmilyen hatást nem gyakorol rá, az egyetlen biztos módszer a rendszeres vízivás és testápolás.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .