Home Egészség & életmód A nők nagy ellensége a narancsbőr,ezt az 5 dolgot mindenképp tudnod kell róla!

A nők nagy ellensége a narancsbőr,ezt az 5 dolgot mindenképp tudnod kell róla!

by Zsani

A nők rémálma a narancsbőr, amitől nem is olyan könnyű megszabadulni.

Bár ma már többféle anti-cellulit módszert kipróbálhatunk, hogy elérjük a célunk, mégis létezik 5 olyan fontos tényező, amit a nők többsége rosszul tud és emiatt nem sikerül megszabadulni ettől a zavaró tényezőtől.

Ismerjük meg most ezt az 5 fontosabb tényezőt!

1. A narancsbőr és a zsír különböző?

Azt gondolják az emberek, ha valakinek súlyfölöslege van, az egyenlő a narancsbőrrel, pedig nem! A cellulitisz apró gödröcskék, amelyek inkább a bőrön jellemzőek,míg a zsír a szöveteken belül helyezkedik el és ott is tapad le.

2. A férfiaknak is lehet cellulitisze?

Igazságtalannak tűnhet, de a női bőr teljesen más. A nők számára ugyanis alkalmas a bőr a narancsbőr kialakulásának, míg a férfiak bőre képes megakadályozni a bütykös rekeszeket.

3. Krémek hasznosak lehetnek?

Legyünk óvatosak a krémekkel kapcsolatban, ugyanis rövidebb ideig valóban lehet elérni változásokat a koffein- vagy más tartalmú krémekkel, de amint a bőr megszokja az “idegen anyagot”, mondhatjuk, ellenállóvá válik, és a narancsbőr újból fellép.

4. A fogyással eltűnik a cellulitisz?

Tény, hogy a cellulitisznek köze van a zsírtömeghez, viszont a fogyással a bőrön nem pozitív irányú változás történik,ugyanis a kötőszövetek még ruganyosabbá válnak.

5. UV sugarak befolyásolják a narancsbőrt?

Buta tévhit, hogy sokan azt gondolják a napon való sütkérezés és izzadás segít eltüntetni a kényes bőrt. Semmilyen hatást nem gyakorol rá, az egyetlen biztos módszer a rendszeres vízivás és testápolás.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .