Home Egészség & életmód 15 dolog, ami az igazán erős nőket jellemzi

15 dolog, ami az igazán erős nőket jellemzi

by Judith

Az erős nőket gyakran tartják asszertívnek és őszintének a vágyaikat és szükségleteiket illetően. Nagyon összetett emberek, akikben sokkal több rejlik, mint a szemmel látható. Néha követelőzőnek és főnökösködnek tűnhetnek, de az igazság az, hogy az erős nők is nagyon érzékenyek és előzékenyek lehetnek.

 

Ha van erős nő az életedben – vagy ha te magad vagy az  – akkor szerencsésnek tarthatod magad.

Íme, néhány dolog, amit érdemes tudni az erős nőkről. Talán még jobban értékeled majd őket:

1. Szűk, de nagyon közeli baráti körük van

Az erősebb nők jók benne, hogy a nem megfelelő személyeket eltávolítsák az életükből. Ezek olyan emberek lehetnek, akik mérgezőek és negatívak, vagy egyszerűen nem illenek a képbe. Ennek eredményeként kisebb a baráti körük, amely olyanokból áll, akiket igazán értékelnek. Ha egy erős nő a barátod, hidd el, hogy akarja, hogy az élete részese légy.

2. Jó tervezők

Mindig képesek elintézni a dolgokat. Célorientált, ezért általában olyan terveket készítenek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy elérjék azokat. A napi teendők listáját mindig készítenek, és rendszerint heti és havi célkitűzéseik is vannak.

3. Bosszantja őket rossz tervezés

Nem jól viselik, ha mások rosszul terveznek. Szeretnek idő előtt gondoskodni a megfelelő tervről, nem pedig az utolsó pillanatban. Egy erős nő számára a jó tervezés elengedhetetlen a dolgok véghezviteléhez.

4. Elegendő barátjuk van

Egy erős nő baráti köre megfelelően nagy, ezért nem érzi szükségességét, hogy folyamatosan bővítse azt. Elégedett a társadalmi életével. Sok időt vehet igénybe, hogy új barátként megnyerjük őt, de az erőfeszítés meghozza gyümölcsét.

5. Nagyon magabiztosak

Erős nők bíznak önmagukban. Meghatározott identitásuk van, és cselekedeteik összhangban vannak az erkölcsükkel és hiedelmeikkel. Nincs rá szükségük, hogy másokat meggyőzzenek, mindig őszinték önmagukkal szemben.

6. Kiállnak magukért és másokért

Az erős nők szókimondóak, amikor rossz bánásmóddal szembesülnek. Ha igazságtalanságot tapasztalnak, biztosan felszólalnak.

7. Nagyon elfogadóak

Reális elvárásaik vannak önmaguk és mások felé is. Annak érdekében, hogy képes legyen továbblépni az életben, tudja, először képesnek kell lennie arra, hogy elfogadjon bizonyos helyzeteket. Az elfogadás után képesek felszabadítani érzéseiket.

8. Erős nők jól érzik magukat egyedül is

Egy erős nő egyedülállóként is jól érzi magát. Tudja, hogy találhatna olyat, akivel kapcsolatba lépjen, de csak azért, hogy legyen valakije, nem fog erős kompromisszumokat kötni.

9. A bizonytalan férfiak félnek az erős nőktől

Az erős nők magabiztossága és asszertivitása miatt gyengének és fenyegetettnek érezhetik magukat. Ha egy férfi hirtelen kevésnek érzi magát, miután találkozott egy erős nővel, akkor biztosak lehetünk benne, hogy önértékelési problémájuk van.

10. Szeretik megtenni az első lépést

Amikor megtalálják azt az embert, akiről azt gondolják, hogy a megfelelő számukra, nem bánják, ha ők teszik meg az első lépést. Erős nők tudják, hogy zavarba hozhatják a férfiakat, ezért nem bánják, ha nekik kell először lépni.

11. Nagyra becsülik a többi erős nőt

Az erős nők egymást, mint példaképeket és inspirációs forrásokat tekintik. Nagylelkűen dicsérik azokat a nőket, akiket erősnek találnak és képesek arra, hogy mások dicsérete révén is erőt közvetítsenek.

12. Ünneplik más nők sikereit

Felismerik a másik nőben rejlő erőt és azt el is ismerik. Bátorítják a másikat.

13. Feministák

Erős nők természetüknél fogva feministák. Ez nem tudatos döntés vagy filozófia, amelyet elfogadtak. Az erős nők egyenlőnek tartják magukat másokkal, nem okoz problémát nekik, hogy harcoljanak azért, amiben hisznek.

14. Erős nők más erős nőktől származnak

A nők erőssége gyakran családi vonás. Ez azért van, mert a családban lévő lányok úgy nőnek fel, hogy a családban lévő erős nő viselkedését utánozzák, akik olyan erős jellemzőket mutatnak, mint magabiztosság és asszertivitás. Megtanulják, hogy ezek a tulajdonságok kívánatosak a nőknél, idősebb korukban pedig ő szolgálnak majd példaként a fiatalabbaknak.

15. Nagyszerű menedzserek

A nők ismertek arról, hogy egyszerre több feladatot is ellátnak. Vegyük csak a háztartás vezetését. Egy erős nő kiváló supervisor vagy menedzser, mert a nagy képet egészében látja, miközben mindenkit a célok elérésére ösztökél. Mindig tudják, hogy mi a jó lépés és olyan magabiztosságot sugároznak, hogy a többiek bátran követik őt.

 

Hirdetés

You may also like