Home Egészség & életmódEgészség 10 tény amiért érdemes otthon hidrogén-peroxidot tartani

10 tény amiért érdemes otthon hidrogén-peroxidot tartani

by Brigitta

Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél.

Elég jó eredménnyel, mindezek ellenére a hidrogén-peroxid mind a mai napig nem épült be gyógyszerként a köztudatba egyszerűsége és olcsósága miatt, sőt legtöbb esetben alaptalan támadások érik a közmédia által felkarolt ismeretlen orvosoktól.

1.Sebfertőtlenítő

Nyílt sebek fertőtlenítésére gyakran használják a bőrfelületen, beleértve a vágásokat, szakadásokat, zúzott sebeket, mielőtt összeöltik, ezzel kezelik azokat. Ilyen esetekben 3 százalékos oldatot készítenek. Amikor kapcsolatba kerül a katalázzal, az antiszeptikus enzim egy réteget hoz létre. A károsodott sejtek, különösen vérsejtek, ezt az enzimet szabadítják fel. Ha egy már majdnem meggyógyult seb réteget képez, hidrogén peroxiddal bevonva, az azt jelzi, hogy ott valamilyen bakteriális fertőzés áll fenn.

2.Fürdő 

Adjunk forró fürdőnkhöz hidrogén-peroxidot és eltávolíthatjuk szervezetünkből és bőrünkből a méreganyagokat! Ehhez csak 1 liter 3 százalékos hidrogén-peroxidot kell a vízbe önteni, majd pedig a kádban tölteni 30 percet.

3. Gombás fertőzések a lábon

A gombás fertőzés gyakorta támadja meg a lábujjak közti területet – mivel a test ezen része igen gyakran nedves. De a talpat sem kíméli. A bőr hámlása és a kellemetlen szag is jelzi a gomba jelenlétét. Készítsünk egy hidrogén-peroxid oldatot, 50:50 arányban, majd áztassuk a lábat benne minden este, elalvás előtt. De emellett fontos a lábat szárazon is tartani (használjunk megfelelő zoknit és cipőt!), különben a fertőzés visszatér.

4. Fülzsír eltávolító

A fülzsír a külső hallójáratban halmozódik fel. El is zárhatja az utat s a hang nem jut el a dobhártyáig. A 3 százalékos hidrogén-peroxid segíthet. Néhány cseppet juttassunk a hallójáratba – ha pattogó hangot tapasztalunk, a fülzsír kezd feloldódni. Súlyos esetekben azonban szükséges a vízsugaras kezelés.

5.Szájvíz

Nagyon hatékony és olcsó szájvízként alkalmazva a hidrogén-peroxid. Egy személyre elég belőle egy kupaknyi mennyiség. Tartsuk a szánkban 10 percig az oldatot, majd köpjük ki. Ajánlott mindennapos használatra. Megszabadulunk segítségével a fekélyek esélyétől, a mosolyunk pedig sokkal szebb lesz. Mindig 3 százalékos oldatot alkalmazzunk, egy kevéske klorofillal pedig fokozhatjuk is az ízt.

6.Fogkrém

Keverjünk össze szódabikarbónát és 3 százalékos hidrogén-peroxidot. Igen jól tisztító és egészséges fogkrém válik belőle.

7.Fogkefe

Ha fogkrémet nem szeretnénk külön készíteni, elég, ha a fogkefénket beleáztatjuk 3 százalékos hidrogén-peroxidba, majd megmossuk vele a fogunkat, ahogy máskor. Ez az eljárás távol tartja a baktériumokat.

8.Fogfájás

A hidrogén-peroxidnak erős antivírus, antibakteriális és gombaellenes hatása van. Jó tudni, különösen annak, aki gyakran szenved fogfájástól. Nem fájdalomcsillapító, de tulajdonságainak köszönhetően elpusztítja a kórokozókat, amelyek a fertőzést okozzák. Ha tehát orvosunk gyökérkezelést ajánl egy begyulladt, nagy eséllyel „haldokló” fog miatt, ne adjuk fel ilyen hamar: próbáljuk öblögetni a szájüreget hidrogén-peroxiddal naponta többször, illetve napi egyszer kókuszolajjal is kezelhetjük. A kellemetlen érzés nagy eséllyel eltűnik és megmenthető lesz a fog. Komoly fogfájás esetén, amíg nem jutunk el az orvoshoz, egy kupaknyi hidrogén-peroxidot tartsunk a szánkban 10 percig. Ismételjük napi több alkalommal a műveletet és a fájdalom továbbáll.

9.Fogfehérítés

Alkalmazzuk a 3 százalékos hidrogén-peroxidot és meglátjuk: fogaink fehérebbé válnak. Nincs szükségünk drága professzionális fehérítőkre.

10.Zuhany

Öntsünk 2 kupaknyi 3 százalékos hidrogén-peroxidot egy kis meleg, desztillált vízbe hetente egyszer a gombás fertőzések kezelése érdekében. Akár heti kétszer is használhatjuk a módszert.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .