Home Csináld magad 10 konyhai titok, ami minden háziasszony életét megváltoztatja!

10 konyhai titok, ami minden háziasszony életét megváltoztatja!

by Brigitta

A főzés maga sokakat kikapcsol és örömteli pillanatokat szerez és nemcsak az ételek elkészítése, hanem a jóleső bókok begyűjtése is a vendégektől.

Persze mindent lehet fokozni és kényelmesebbé tenni, így van ez a konyhában is. Most néhány séf-fogást osztunk meg veletek, hogy a legközelebbi sütés-főzés még gördülékenyebb legyen.

1.Forrald fel a vizet jégkocka fagyasztás előtt, így kristálytiszta lesz a végeredmény.

2. Ellenőrizd, mennyire friss a tojás a következők alapján: Tedd egy vízzel teli üvegtálba. Ha a tojás feljön a felszínre akkor régi, ha az alján marad, de a csúcsán áll akkor kb. 2-3 hetes, ha az oldalán fekszik az edényed alján akkor bizony friss!

3. Ha szereted a tojást, a sütőben, 160 fokon 15 percig sütve tökéletes főtt tojást kapsz, ráadásul egyszerre sokat tudsz készíteni.

4. Nyomkodd át a citromot mielőtt felvágod, sokkal több leve lesz.

5. Fagyasztott szőlőszemekkel tartsd hidegen a bort, nem lesz víz íze.

6. A gyömbért kanállal hámozd. Könnyebb mint gondolnád!

7. A fokhagyma a következő módon hámozható: tedd egy tálba, jól rázd át és kész!

8. Ha egy zacskóban/mélyhűtő tasakban mélyhűtöd a fagyit, nem lesz kemény, és kanalazható marad.

9. Egy fakanál a láboson megakadályozza, hogy kifusson a víz.

10. Helyezz kevés citromszeletet a sült hal alá, így az íze szuper lesz!

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .