A főzés maga sokakat kikapcsol és örömteli pillanatokat szerez és nemcsak az ételek elkészítése, hanem a jóleső bókok begyűjtése is a vendégektől.
Persze mindent lehet fokozni és kényelmesebbé tenni, így van ez a konyhában is. Most néhány séf-fogást osztunk meg veletek, hogy a legközelebbi sütés-főzés még gördülékenyebb legyen.
1.Forrald fel a vizet jégkocka fagyasztás előtt, így kristálytiszta lesz a végeredmény.
2. Ellenőrizd, mennyire friss a tojás a következők alapján: Tedd egy vízzel teli üvegtálba. Ha a tojás feljön a felszínre akkor régi, ha az alján marad, de a csúcsán áll akkor kb. 2-3 hetes, ha az oldalán fekszik az edényed alján akkor bizony friss!
3. Ha szereted a tojást, a sütőben, 160 fokon 15 percig sütve tökéletes főtt tojást kapsz, ráadásul egyszerre sokat tudsz készíteni.
4. Nyomkodd át a citromot mielőtt felvágod, sokkal több leve lesz.
5. Fagyasztott szőlőszemekkel tartsd hidegen a bort, nem lesz víz íze.
6. A gyömbért kanállal hámozd. Könnyebb mint gondolnád!
7. A fokhagyma a következő módon hámozható: tedd egy tálba, jól rázd át és kész!
8. Ha egy zacskóban/mélyhűtő tasakban mélyhűtöd a fagyit, nem lesz kemény, és kanalazható marad.
9. Egy fakanál a láboson megakadályozza, hogy kifusson a víz.
10. Helyezz kevés citromszeletet a sült hal alá, így az íze szuper lesz!