A húsvéti tojások megfőzésénél mindenki izgul, hogy vajon elég kemény lesz-e, nem reped-e szét a külseje, stb. Ne állj be ezeknek az embereknek a sorába, légy egyedi és lesd el ezt a nem mindennapi húsvéti trükköt!
Ha nem tudja mennyire friss a tojás így ellenőrizze: ha egy tál vízben vízszintesen süllyed el a tojás, akkor nagyon friss, ha függőlegesen, akkor tökéletes a főzéshez, viszont ha feljön a víz felszínére, akkor már régi.
A repedés megelőzésére a legjobb, ha főzés előtt kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, vagy beáztatjuk kis időre meleg vízbe. Így a főzővízbe téve a hő különbségtől nem pattan el a héj.
Főzéskor annyi víz szükséges, hogy a tojásokat ellepje az egyenletes keménység eléréséhez.
A készre főtt forró tojásokat tegyük át jeges vízbe, ez is segíti a könnyű hámozást.
Ha szeretnénk „arany tojást” készíteni, főzés előtt jól rázzuk össze a bel tartalmát és csak azután tegyük a főző vízbe.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.