Home Egészség & életmód 5 dolog, amiről nem is gondolnánk, de befolyással van a gyerek viselkedésre és személyiségére

5 dolog, amiről nem is gondolnánk, de befolyással van a gyerek viselkedésre és személyiségére

by Judith

A neveltetés meghatározó dolog, amely nyomán kialakulnak a viselkedési mintáink és amely meghatározza jövőbeli kapcsolatainkat, szokásainkat, egész életünket. Ezért is nagyon fontos, hogy jól figyeljünk oda, hogyan neveljük gyermekeinket.

Félelmetes belegondolni abba, hogy vajon milyen felnőtt válik majd az édes, ártatlan gyermekünkből. Elolvasva ezt a listát, tudni fogod, hogy mi az, amit jól és mi az, amit rosszul csinálsz.

 

  1. Bűntudatot érezni 

A munkával vagy egyéb fontos dolgokkal töltött idő alatt érezhetünk bűntudatot, amiatt, hogy nem töltünk elég időt a gyerekünkkel. Az igazság az, hogy nekik is vannak feladataik, kötelezettségeik, így hát ne érezd magad rosszul emiatt.

  1. Egyik nap igen, másik nap nem

Következetesek lenni az egyik legnehezebb dolog, de ha önkényesen változtatod a szabályokat, a gyereked azt fogja gondolni, hogy a szabályok rugalmasak, és idővel figyelmen kívül fogja hagyni őket. A szülőknek mindig fegyelmezettnek kell lenniük és tiszta és szilárd szabályokat lefektetni.

  1. Minden pillanatban rohanni a segítségükre

Ha minden apró problémát megoldunk helyettük, függőséget alakítunk ki, ami nehezíti majd, hogy az életben megállják a helyüket. Az a feladatunk, hogy bátorítsuk őket, hogy maguk találják meg a választ a kérdéseikre.

  1. Minden vágyukat kielégíteni

Megadni a gyerekünknek, amire vágyik, nem azt jeleni, hogy teljesítjük minden egyes óhajukat. Ha állandóan mindent megveszel neki, csak mert te nem kaptál meg mindent, a telhetetlenség érzését fogod kifejleszteni benne, ami a jövőben vissza fog ütni. Sosem fogja megtanulni értékelni a dolgokat és megérteni azt, hogy meg kell dolgozni mindenért.

  1. Azt gondolni, hogy a te gyereked tökéletes

A korukra fogni és mentegetőzni a gyerek rossz viselkedése miatt a legrosszabb, amit tehetünk. Így a gyerek nem kapja meg a szükséges visszacsatolást, hogy kijavíthassa a helytelen dolgokat. Ne a rossz szokásait védd, hanem összpontosíts arra, hogy a jó magaviseletet és hozzáállást erősíted benne.

Hirdetés

You may also like