Home Csináld magad Titkos sárgarépa termesztési trükk, amit jobb, ha idén elmentesz magadnak!

Titkos sárgarépa termesztési trükk, amit jobb, ha idén elmentesz magadnak!

by Krisztina

Lassan törheted a fejed a kerti munkálatokon és a veteményezésen, hogy mit hogyan és hová kellene ültetned a kertben, hogy szép, bőséges termésed legyen.

 

Mutatunk neked egy titkos sárgarépa termesztési trükköt, amit már most ments el magadnak és amikor aktuálissá válik, azonnal végy elő!

Három nagyon fontos előnye van ennek a módszernek:

1. Két-három héttel hamarabb neki kell fognod a sárgarépa termesztésnek, ha ezt a módszert alkalmazod, de a jó hír az, hogy már nyár elején szüretelheted az ízletes répákat.

2.sok időt, és energiát spórolhatsz, hiszen ezt a répát nem kell majd gyérítgetned

3.a sárgarépák gyorsabban fognak nőni, mint a gyom, ezért még a gyomlálással sem kell bajlódnod

Mit kell tenni annak érdekében, hogy három nap múlva kihajtson a sárgarépa?

A magokat tegyük bele egy sűrűbb szövésű szövet zsákocskába, vagy kendőbe. Fontos, hogy legyen szabad hely, ne tömjük túl a zsákot. Ássunk a földbe egy 25-30 cm-es gödröt, tegyük bele a földbe a zsákocskát, és borítsuk be földdel. 10-12 nap múlva ássuk ki, és látni fogjuk, hogy a magok már mind kicsíráztak.

Öntsük a tálba a magokat, majd szórjuk meg egy kis kukoricakeményítővel, hogy ne tapadjanak mind a kezünkhöz.

Így már könnyen egyesével el tudjuk ültetni a magokat, hiszen a csírázás által nagyobbak lettek, és jobban meg lehet fogni őket. A keményítőtől pedig sokkal láthatóbban lettek, így, ha véletlenül kettő is ment egy helyre, észrevesszük, és külön tudjuk választani őket.

Az elvetett magokat borítsuk be homokkal, vagy szárazabb földdel, és három nap múlva már látni fogjuk az első kibújó hajtásokat.

Hirdetés

You may also like