Home Csináld magad Természetes rovarriasztó spray házilag, ami megvédi az otthonod!

Természetes rovarriasztó spray házilag, ami megvédi az otthonod!

by Zsani

Időnként megjelennek az otthonunkban a rovarok, amelyek nem kis kellemetlenséget okoznak. Természetesen igénybe vehetjük az ezzel foglalkozó céget, hogy eltüntessük őket, de olcsóbban megúszhatjuk kevésbé káros, otthonunkban megtalálható természetes anyagokkal.

A kártevők megjelenése igen kellemetlen, de szerencsére vannak egyszerű és hatékony megoldások a távol tartásukra, sőt nem is kerül sokba! Mindössze néhány az otthonában is megtalálható anyagra van szüksége.

Cédrusolaj: 

Természetes, környezetbarát és olcsó, rovarriasztó tulajdonságokkal rendelkezik. Öntsünk néhány csepp olajat egy párologtatóba, ez garantáltan elriasztja a rovarokat.Helyezzünk egy pár csepp olajat egy darab kezeletlen fára és tegyük a szekrények és komódok fiókjaiba. Ez a módszer elriasztja a molyokat. 

Borsmenta illóolaj:

Ez az illóolaj segít elűzni a kártevőket mert azok utálják a szagát. Egyaránt segít megvédeni növényeinket is a betolakodók ellen. A legjobb módja a felhasználására, hogy teszünk néhány csepp illóolajat a vízbe és ezt a keveréket beletesszük egy fújós üvegbe. Ezután fújjuk közvetlenül a levelekre. A másik módszer az az, hogy öntsön néhány csepp illóolajat egy darab tiszta szövetre és tegye oda ahol tapasztalja a rovarak feltűnését. A műveletet meg lehet ismételni, ha a borsmenta illata már elillant. Ezt az olajat nem ajánlott terhes és szoptató nők,  (7éves) gyermekek, és epilepsziás emberek közvetlen közelében használni, és kerülni kell a szembe kerülést!

Fehér ecet:

Ez a  termék több hasznos előnnyel rendelkezik. A fehér ecet vízkőoldó, víztaszító és antibakteriális. Bár színtelen, a mámorító illata elűzi a kártevőket. Ez különösen abban az esetben hasznos ha hangyák támadják meg .Spray formájában használjuk. Pókok, molyok, és csótányok ellen is beválik.

Tiszta kert:

Ne feledje, hogy szabaduljon meg a lehullott levelektől, a levágott fű maradványaitól. Ezek a maradványok nagyon vonzzák a rovarokat, legfőképpen a pókokat. A tiszta kert biztosítja a ház körül a rovarok elterjedésének elkerülését.

Tiszta ház:

Ha nem szeretné, hogy otthonában megjelenjenek a rovarok, akkor ajánlott a szemét napi ürítése, a tartályok tisztítása, az ételek lezárt dobozban tartása. Minden esetben dobja ki a túlérett gyümölcsöket, és távolítsa el a leszóródott morzsákat, mert ezek különösen vonzzák a kártevőket. Biztosítsa, hogy a konyha és a padló mindig tiszta legyen.

Hirdetés

You may also like