Home Egészség & életmód Te melyik testalkat típusba tartozol?

Te melyik testalkat típusba tartozol?

by Szőke Zsuzsanna

A női test formáját a csontvázrendszer felépítése, valamint az izom- és zsírszövet mennyisége és ezek eloszlása határozza meg igazán. A felsőtest, a derék és a csípő egymáshoz viszonyított aránya alapján négy női formát tudunk megkülönböztetni. Ezek a banán, alma, homokóra és a körte típus. Természetesen az életben ritkán fordulnak elő „tiszta” formában, de alapvetően külső felépítése alapján minden nőt e négy típus közül leginkább egy valamelyikbe lehet besorolni.

Meggyőződésem szerint, bármelyik testalkat típusba is tartozol, egy kis odafigyeléssel te is maximálisan előnyösen és remekül felöltözhetsz, akár a magazinok címlapján vagy a tévében látott sztárok.

Ehhez csupán azt kell tudnod, hogy az alakodon mit érdemes kiemelned és büszkén hangsúlyozni,

és mi az, amit esetleg kevésbé, vagy apró trükkökkel szerencsésebb optikailag kicsit megváltoztatnod.

A négy női testalkat típus:

Alma:

Végtagjai izmosak, széles mellkas- és váll jellemzi, csontozata erős. A természet keskenyebb csípővel áldotta meg őket.

testalkatok

Testükben a zsír általában a hason, mellkason és az arcon koncentrálódik. Ha híznak, a zsírpárnák általában a karjukra és a hasukra rakódnak le, így derekuk szinte nem is látszik, ugyanakkor szinte minden alma alkatú nőnek formás a lába, a vádlija és keskeny a bokája.

Banán:

Szögletes formának is nevezik, mivel csontozata kissé férfias, alakja szögletes. Ha hízik, a zsírpárnák nagyjából egységesen oszlanak el rajta és a hasán jelentkeznek először. Atletikus alkat, válla, háta széles, csípője keskeny.

noi-testtipusok

Igazi nádszálkisasszony, akit sokan irigyelhetnek, de elöl deszka, hátul lécnek is szokták csúfolni.

Körte:

Az egyik legtipikusabb és igen gyakori jelenség a széles csípő, keskeny váll, nem nagy mellek. A felsőtest kisebb, az alsó nagyobb. Az átlagnál méretesebb a csípője és a popsija, az alakja egy körtét formál. Ha hízik, általában a csípőre, fenékre és a combokra rakódnak a zsírpárnák. Sok körte elégedetlen magával, pedig ez a klasszikus széles csípős női alkat, ami – mint már említettük- egyáltalán nem ritka.

Homokóra:

Arányosan gömbölyded alak, lapos has, vékony derék jellemzi. Sokak szerint a legtökéletesebb, legnőiesebb forma. Ha hízik, a zsír nagyjából egyenletesen rakódik mindenhova. Ám mivel csípője és feneke alkatilag széles, így a zsírpárnák rakódása főleg a popsin és a combokon figyelhető meg.

testalkatok

Reméljük, a leírások közül voltak ismerősek, ami rád jellemző és be is soroltad magad valamelyik típusba. Tarts velünk a cikk következő részében is, ahol öltözködési trükköket és tippeket árulunk el mindenkinek személyre szabva.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .