Home Egészség & életmódEgészség Te is küzdesz a pattanásokkal? Íme, 6 módszer, amivel egyik napról a másikra megszabadulhatsz tőlük!

Te is küzdesz a pattanásokkal? Íme, 6 módszer, amivel egyik napról a másikra megszabadulhatsz tőlük!

by Judith

Amikor tinédzser voltam, a bőröm teljesen hibátlan volt. Hat hónap alatt egyszer vagy kétszer jött ki egy pattanás, és csak egy-két napig maradt meg, majd a bőröm visszatért a normális állapotába. Amikor egyetemre kerültem, kicsit rosszabb lett a helyzet, de nem tudtam kezelni. Majd pár év múlva eljött az utolsó szemeszter és azóta egyszerűen elszabadult a pokol. Mindenhol kijönnek a pattanások és úgy tűnik, soha nem akarnak elmúlni.

Sok mindent kipróbáltam és volt alkalmam összeállítani egy listát a legjobb bőrkezelési módokról, így neked talán nem kell keresztülmenned a tortúrán. Ezekkel a módszerekkel egyik napról a másikra megszabadulhatsz a pattanásoktól:

1. E-vitamin

Ha van egy pattanásod, ami nem akar megszűnni, szakíts meg egy E-vitamin kapszulát (vagy vásárolj E-vitamin-olajat), és dörzsöld a pattanásodra. Hagyd rajta egy éjszakán keresztül, hogy csökkenthesse a bőrpírt és az irritációt. Ha rendszeresen használod, segíthet a pórusok kitisztításában és a pattanások megelőzésében.
Az E-vitamint szájon át való szedése is javasolt, de a legjobb eredmény érdekében az olajat közvetlenül a bőrére kell vinni. Ha úgy látod, hogy nem tesz jót a bőrödnek, akkor hagyd abba a kezelést.

2. Használj pattanás- és mitesszer eltávolító pálcát

A bőrgyógyászok nem javasolják, hogy nyomkodjuk az arcunkat, de van, hogy a pattanás felszabadításának egyetlen módja, ha kinyomjuk. Ha ezt kell tenned, akkor erre használj speciális eszközöket és légy nagyon óvatos.

3. Kezeld ecsetelővel

Keress a bőrödnek megfelelő ecsetelő készítményt és meglátod, hogy a pattanások szépen eltűnnek majd. Lehet némi kutatást kell végezni, de a Neutrogena ‘on the spot’ helyi pattanáskezelő készítménye tűnik a legjobbnak, ár-érték arányát tekintve.

4. Tegyél rá jeget

Ha csökkentened kell a bőrpírt és a gyulladást, tegyél rá a jégkockát. Csomagold a jégkockát egy szövetdarabba, és tedd a pattanásra. Jegeld 10 percig, ezután jobban kell majd kinéznie.

5. Használj ecetet

Mielőtt felvinnéd, keverj el egy rész az almaecetet egy rész vízzel. Fogj egy vattakorongot, mártsd bele a keverékbe és tedd a pattanásra és ragaszd le egy sebtapasszal. Az almaecet leszárítja a pattanást, ami kisebb és kevésbé észrevehető lesz.

6. Menj el egy bőrgyógyászhoz

Ha még ezek után is küzdesz bőrproblémákkal, akkor a legjobb, ha elmész egy dermatológushoz. Pontosan meghatározza a bőröd állapotát, és ha nagyon szükséges, akkor gyógyszert ír fel.

A pattanások általában mindig a legrosszabbkor bukkannak elő, de ezekkel a tippekkel te is kordában tarthatod őket.
Kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is!

Hirdetés

You may also like