Home Egészség & életmódEgészség Tavaszi léböjt-kúra: eltűnik a narancsbőr, kifeszesedik a bőr, távoznak a méreganyagok és a mérleg döbbenetes eredményt mutat!

Tavaszi léböjt-kúra: eltűnik a narancsbőr, kifeszesedik a bőr, távoznak a méreganyagok és a mérleg döbbenetes eredményt mutat!

by Krisztina

Csináltál már léböjt-kúrát? Ha még nem, akkor itt az ideje, akik eddig próbálták ugyanis mind ismerik áldásos hatásait, ami nem csak a fogyni vágyóknak nagy siker, hanem azok számára is, akiknek fontos az egészségük!

A szervezet megtisztulására sokan nem fordítanak kellő energiát. Csak nagyon kevés esetben mondható el, hogy a szervezet megerőltetés nélkül képes regenerálni önmagát: ehhez sok friss levegőre van szükség, illetve természetes táplálékra. Ez a tisztítókúra mindenki számára elérhető, amellett, hogy számos betegségtől szabadít meg.

Első lépés: A máj megtisztítása

Mivel a máj az egyik olyan szervünk, amely méregtelenít, ezért először azt kell kezelésbe venni, a helytelen táplálkozásnak köszönhetően, igen sok méreganyag kerül bele. Az idősebb embereknek kevésbé tökéletesen működik a májuk, ezért nekik nagyobb hangsúlyt kell fektetni a méregtelenítő kúrára. A máj helytelen működése számtalan problémához vezethet, ilyen a bőrbetegség, az allergia és a rák.
A tisztítási folyamat különböző szakaszokból áll. Első körben érdemes indítanunk egy léböjt-kúrával. Ennek segítségével a máj összehúzódása révén kilökődnek az ott lerakódó káros anyagok. Egy ilyen kúra megkezdése előtt, érdemes konzultálni egy dietetikussal vagy egy orvossal, aki felméri egészségügyi állapotunkat, ezáltal, eldönti azt, hogy képesek vagyunk-e végig vinni egy ilyen tisztítást.

Érdemes kipróbálni különféle salaktalanító diétákat. A szelektív diéta és a rendszeres beöntés kiválóan tisztítja nemcsak a májat, hanem az egész szervezetet.

Második lépés: Vese tisztítás

Ezen diéta esetén tanácsos két-három napra szüneteltetni bármiféle szilárd tápanyag bevitelét, ajánlott a léböjt-kúra alkalmazása. Fontos ilyenkor is konzultálni egy dietetikussal. A kúra ne tartson egy hétnél tovább. Fontos a rendszeres testmozgás és a megfelelő folyadékbevitel. Ajánlott a napi 4-4,5 l folyadék elfogyasztása.Természetesen a léböjt-kúrának is van hátulütője, egyes esetekben veszélyes is lehet, ezért mindeképpen ki kell kérni a szakértő tanácsát.
Hirdetés

You may also like