Home Egészség & életmód Szeretnél örökké tartó, boldog házasságban élni? Akkor ezt a 14 dolgot tedd meg minden nap!

Szeretnél örökké tartó, boldog házasságban élni? Akkor ezt a 14 dolgot tedd meg minden nap!

by Judith

A házasságkötés nagy dolog, és félelmetes belegondolni az effajta elköteleződésbe, amikor látjuk, hogy a házasságok legtöbbje széthullik. Csak ebben az évben tanúi lehettünk Brangelina véget érésének, és a szívünk megszakadt, amikor Anna Faris és Chris Pratt is bejelentették, hogy szétválnak.

 

Nem mindig mennek simán a dolgok és merülhetnek fel olyan problémák, amelyeket úgy tűnik lehetetlen megoldani. De a boldog, örökkévaló házasság mégis lehetséges. Belefektetett energiát és elkötelezettséget kíván, de a gyönyörű házasság, amely ebből virágzik, megér minden küzdelmet.

Íme, 14 dolog, amit minden nap meg kellene tenned, ha azt szeretnéd, hogy a házasságod örökké tartson:

 1. Csók

Ne csak egy apró puszit nyomjatok egymás arcára, csókoljátok meg a pártokat igazán, minden egyes nap.

 1. Mondd: “szeretlek”

A házastársad biztosan tudja, hogy szereted, de nem fog fájni, ha elismétled minden nap. Nincs is szebb dolog a világon annál, mint amikor valaki emlékeztet rá, hogy szeret téged.

 1. Mondj köszönetet a kis dolgokért

A házastársaink sok olyan dolgot csinálnak, amiket nem is említünk meg nekik, ezért köszönj meg neki mindent, amit tesz, hisz megérdemli. Örül majd, hogy értékeled az igyekezeteit.

 1. Figyelj magadra

Nem tudsz mást jól szeretni, ha nem szereted magad. Szánj rá időt minden nap, hogy jól érezd magad. Hallgasd meg a kedvenc számod vagy igyál egy forró csokit. Bármit, ami jobb kedvre derít. Szeresd magad, mert az nagyon fontos.

 1. Engedd el a jelentéktelen dolgokat

Lehet, hogy megőrülsz attól, hogy a férjed minden konyhaszekrényt kinyit, majd nyitva is hagyja őket, de hosszú távon ez tényleg számít? Ne akadj ki a kis dolgok miatt, nem éri meg.

 1. Légy kedves

Nagyon el tudunk kényelmesedni a házastársunk mellett, és nehéz bevallani, de könnyen durva és szemtelenek tudunk lenni vele. Próbálj meg csak kedves lenni és tisztelettel kezelni őt.

 1. Fogd meg a kezét

Győződj meg róla, hogy minden nap van köztetek fizikai kontaktus. Csodákat fog tenni a házasságotokkal.

 1. Mutass osztatlan figyelmet

Tedd le a telefonod és úgy beszélj a kedveseddel, hogy csak rá figyelsz.

 1. Segítsetek egymásnak

Bizonyára mindketten elfoglaltak vagytok, de szánjatok rá időt, hogy segítsetek egymásnak, így is könnyítve egymás terhén.

 1. Bókolj őszintén

Minden alkalommal, amikor valami szépet gondolsz a házastársadról, mondd el nekik. A bók mindig csodákat tesz.

 1. Hallgassátok meg egymást

Amikor kedves éppen beszél, mindig hallgasd meg. A jó kommunikáció az első lépés a boldog házasság felé.

 1. Töltsetek együtt minőségi időt

Tölts annyi időt, amennyit csak tudsz a házastársaddal. Nagyon sokat tudhatsz meg róla, és a kapcsolatotok egyre csak mélyül majd általa.

 1. Rakj rendet magad után

Ahelyett, hogy szétszórva hagynád magad után a dolgokat, pakolj el. Nem tart sok időbe és így nem a társadnak kell. Apróbb bosszúságoktól szabadíthatod meg.

 1. Fejezzétek ki egymás iránti szereteteteket

Ne csak mondd, hogy Szeretlek!, mutasd is meg. Az tettek kifejezőbbek, mint a szavak és megerősítik a házasságot.

Ha ezeket a dolgokat minden nap megteszed, látni fogod, hogy a házasságotok milyen szépen alakul majd. Egy őszinte, szeretetteljes kapcsolat pedig nem mehet tönkre.

Hirdetés

You may also like