Home Egészség & életmód Számmisztika vagy misztikus számok?

Számmisztika vagy misztikus számok?

by Szőke Zsuzsanna

Te is babonás vagy? A 13-as számú ajtón be se lépsz, péntek 13-án, ha teheted, inkább otthon maradsz? Vagy te is azok közé tartozol, akiknek pont a 13-as a szerencseszámuk? Netán az ördögi 7-es? Sokan érzik úgy, hogy a számoknak igen is van erejük, különböző hatással- és jelentéssel bírhatnak a hétköznapokban is, sőt egész életünkben. Mi is az a számmisztika? Sokszor előfordul, hogy az asztrológiával keverik, azért mi szögezzük le, a kettő nem ugyanaz, bár a számmisztikában is igen nagy szerepet kap a születési dátumunk. Mégis mit tudunk ebből kikövetkeztetni?

A témával kapcsolatban megkerestem Bogdány Esztert, aki egy ideje sokat foglalkozik behatóan a számmisztikával. Kicsit segít nekünk jobban megérteni ezt a misztikus tudományt.

szammisztika-2

– Ha röviden el kellene magyaráznod, hogy mi a számmisztika, mit mondanál?

– Először is üdvözlök minden kedves olvasót, remélem sikerül ízelítőt adni mindenkinek a számmisztikával kapcsolatban, ami egyrészt egyike azon emberismereti, önismereti elemzés célját szolgáló tudományoknak, ahol különböző jelek olvasása révén következtetünk az adott személyre. Sok ilyen tudomány van: grafológia, asztrológia, tenyéranalízis. A numerológia esetében ezek a jelek, amik az elemzés tárgyát képezik, számok. Hiszen a számoknak már Pithagorasz kóra óta egészen biztosan tudhatóan mögöttes jelentésük van, azaz számok alapján következtetünk az adott egyén személyiségére, sorsára, tulajdonságaira.

De milyen számok alapján? Három lényeges tényezőt emelnék itt ki a teljesség igénye nélkül:

  1. Sorsmisszió szám:

Születési dátumunk számai összeadva egészen addig, amíg egy számjegyet (1 és 9 közötti) kapunk.
1985.09.02 esetében: 1+9+8+5+0+9+0+2=34->3+4=7.
Tehát, jelen esetben a hetest kapjuk. Ez a sormisszió szám, ami a küldetésünket, életünk célját mutatja.

  1. Születésünk napja:

A fenti esetben ugye a szeptember 2-a miatt, a 2-es szám, a felnőttkori számunk, ami azt mutatja, hogy ebben a hosszú (kb. 25 és 63 év közötti) időszakban milyen tehetséggel, milyen társulási, párkapcsolati lehetőségekkel vagyunk megáldva és egyáltalán milyen a karakterünk.

  1. A teljes nevünk mögött is számok húzódnak meg.

Azaz a  nevünk minden betűje egy számot takar és ezen számokat összeadva majd egyszerűsítve is kapunk egy egyjegyű számot. Ez a szám árulkodik arról, hogyan viszonyulunk a küldetésünkhöz, milyen a hozzáállásunk a sorsunkhoz és hogyan jelenünk meg a világban.

szamok

– Te hogyan kerültél kapcsolatba vele? A saját életedre mennyire van hatással?

Valójában már gyermekkorom óta érdeklődöm az okkult tanok iránt. Ide értem elsősorban az asztrológiát, a jövőelemzést, az álomfejtést és múlttal kapcsolatos dolgokat. Utóbbi alatt értem azt, hogy honnan jöttem, mi történt előző életeimben.

Azonban a numerológiával egy jó másfél éve kerültem kapcsolatba, amikor otthagytam az irodai munkám. Teltek a napok, az éjszakák és éreztem, hogy valami van bennem, de pontosan nem tudom megfogni, hogy ki vagyok én és miért jöttem erre a világra. De azt tudtam, hogy ami bennem van, sokkal több, sokkal komplexebb, annál, mint ahogy valójában élem az életem, hozzáteszem ez az érzés azért még most is bennem van, viszont a numerológia rengeteget segített. Miért?

Az elmúlt másfél év- mióta a budapesti munkahelyem otthagytam és alkalmi külföldi munkáim voltak – azzal telt, hogy azon gondolkoztam, mi az én utam? Ami a nagy nehézséget okozta a válasz adásban és az előrejutásban számomra, hogy egy nagyon sokoldalú, nagy vágyakkal és ambíciókkal rendelkező ember vagyok, aki vágyik ugyanakkor az elismerésre is, de egyben nagyon türelmetlen.

A nagy sokoldalúságban szerettem volna látni mely életút mégis számomra, ami engem biztosan boldoggá, „elégedettebbé” és sikeressé is tenne.

Az emberek, akikkel találkoztam a külföldi útjaim során igen nagy érdeklődést mutattak a számmisztika iránt. A másfél év alatt folytatott beszélgetések közben azért nyerte el a tetszésemet ez a tudomány, mert egyszerűbb megérteni, mint az asztrológiát mondjuk- ami hozzáteszem egy nagyon hasznos , de egy igen komplex terület-  de közel annyi dolgot megtudhatunk egy adott személyről.

szammisztika-3

Ezek után darabszámra vettem a numerológiával kapcsolatos könyveket, gondolok itt Kiss Zoltán Zéró és Székelyhidi Ágnes köteteire, ami óriási alapot ad a mostani számmisztika tudásomhoz. A Zéróékhoz volt szerencsém kétszer elemzésre elmenni, hatalmas élmény volt és nagyon segítőkészen állnak minden hozzájuk fordulóhoz. Mindeközben sokat olvastam internetes felületen is és gondolkodtam. Végül egyre jobban kikristályosodott, hogy kiféle, miféle ember is ez a Bogdány Eszter. Bár hozzáteszem én mindig tudok magamnak meglepetést okozni, ha saját magamról van szó!

Milyen hatással volt rám a számmisztika?

Azon kívül, hogy megértettem sokkal jobban a saját működésemet, a környezetemet is sokkal jobban értettem és  a kapcsolataim is harmonikusabbak lettek ezáltal. Elfogadóbb lettem azzal kapcsolatban, hogy miért alakulnak a dolgaim úgy, ahogy alakulnak, mert ugye a numerológia segítségével választ kapunk küldetésünkre, életcélunkra is, ami egy adott sorssal, életúttal együtt jár.

-Milyen esetekben és kiknek ajánlanád a számmisztikus tanácsadást?

Talán erre már választ is adtam a fentiekből. De úgy foglalnám össze, ha úgy érzed, valami nem működik az életedben akár kapcsolati, karrier szempontból, és ez hosszú távú, vagy egyáltalán tudni szeretnéd ki is vagy valójában, mik a mozgatórugóid az életben, menj el egy számmisztikai elemzésre. Sokat fog segíteni, ezt garantálom!

-Szerinted miért jó? Vannak-e olyan részei vagy alap igazságok benne, amit mindenképp fontosnak tartasz és azt tanácsolod, hogy figyeljünk rá mi is oda?

Miért jó ez a kicsiny, de beszédes tudomány? Valójában ez is talán kiderül a fentiekből, de a teljesség kedvéért összefoglalom itt! Egyébként pont a második kérdésedben itt részben választ is adsz arra, hogy miért jó.

Mert csak olyan része van , ami alapigazságokat mond el az adott személyről. :) Ezért érdemes mindenre odafigyelni. Az ördög egyébként is a részletekben rejlik sokszor, ezt nagyon megtanultam!

hetes-szamKiemelve a fontos részeket a teljesség igénye nélkül:

– A sormissziószám választ ad arra, mi a küldetésünk ebben az életünkben.

– Nagyon érdemes boncolgatni a születési dátumunkat. Ugye, ha csak a születésünk napját vizsgáljuk, ami egy 1977. február 8.-án született embernél a 8 lesz, akkor is nagyon fontos dologra kapunk választ. Milyen a karakterünk, milyen képességekkel rendelkezünk, utóbbit milyen foglalkozás és kapcsolatok segítségével tudjuk a leginkább kiaknázni. Ha a születési hónapunkat nézzük, ami ennél a példánál a február a gyermekkori számunk.

– A nevünk száma nagyon lényeges szintén, mert mint fentebb is írtam elárulja, hogy milyen energiával jelenünk meg a világban, milyennek lát bennünket környezetünk és milyennek látjuk mi magunkat, milyen belső késztetéseink vannak, hogyan állunk sorfeladatunkhoz.

És még van sok egyéb tényező, amiről nem beszéltem, viszont úgy gondolom, hogy egy számmisztikai elemzés részét kell, hogy képezze, mert nagyon fontos információkat hordoz.

Ezekről is és sok fontos kérdésről a Numero(b)log nevű facebook oldalamon részletesen olvashattok! Kérdéseket is írhattok és írjatok is oda!

Remélem, sikerült betekintést nyújtanom ebbe az egyszerű és mégis nagyon informatív ezoterikus területbe.

Köszönjük Eszternek a nagyon izgalmas és érdekes bevezetőt a számmisztikába és a sok információt.

Aki kedvet kapott hozzá, vagy még többet szeretne megtudni a témáról, látogasson el Eszter internetes oldalára (https://www.facebook.com/Numeroblog-1072307002826082/?fref=nf), tegye fel a kérdéseit bátran.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .