Home Egészség & életmód Sokan fogyasztják egyszerre ezt a 2 zöldséget, pedig nem lenne szabad!

Sokan fogyasztják egyszerre ezt a 2 zöldséget, pedig nem lenne szabad!

by Brigitta

Az emberek előszeretettel szeretik a salátákban összekeverni az ízletes összetevőket, annak ellenére, hogy egészségkárosító hatása is lehet ennek.

Egyes összetevők nem férnek össze a salátában, a paradicsom és az uborka kombinációja ilyen páros. Mindegyik zöldségnek különböző az emésztési ideje az Ayurveda szerint. Tudnunk kell a pontos emésztési idejét minden egyes elfogyasztott ételnek mielőtt összekevernénk őket.

Nem jó ötlet egyszerre fogyasztani a gyors és a lassú emésztésű élelmiszereket, mivel más ütemben haladnak végig a bélrendszeren, míg teljesen megemésztjük őket. Ez azt eredményezi, hogy az erjedés a gyomorban, akár megmérgezheti az egész testet. A lassú erjedésű élelmiszerek nem engednek szabad utat a gyorsemésztésűeknek, ezért az erjedési folyamat gázokat okozhat és fájdalmat a gyomorban, valamint bélproblémákat.

Az uborka és a paradicsom nem kompatibilisek egymással, és soha nem szabad együtt fogyasztani őket. Amikor elérik a gyomrot és megkezdődik az erjedési folyamat, sav szabadul fel a hasüregben és így okozhat számos emésztési problémát.

Ezekre a dolgokra is figyeljünk oda!

  1. Gyümölcsöt enni étkezés után nem jó ötlet
  2. Hús és sajt
  3. Soha ne keverd a kenyeret vagy a tésztát narancslével.
  4. Zöldséget és sajtot nem szabad kombinálni
  5. Soha ne egyél sárgadinnyét és a görögdinnyét egyszerre
  6. A banántól és a tejtől, jelentősen lelassul az emésztés.
  7. Ne egyél gyümölcsöt és joghurtot egyszerre reggelire, ez a kombináció lelassítja az emésztést és károsítja a bélflórát. Ez különösen igaz az ananász és joghurt mixre.

Étkezz okosan!

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .