Az emberek előszeretettel szeretik a salátákban összekeverni az ízletes összetevőket, annak ellenére, hogy egészségkárosító hatása is lehet ennek.
Egyes összetevők nem férnek össze a salátában, a paradicsom és az uborka kombinációja ilyen páros. Mindegyik zöldségnek különböző az emésztési ideje az Ayurveda szerint. Tudnunk kell a pontos emésztési idejét minden egyes elfogyasztott ételnek mielőtt összekevernénk őket.
Nem jó ötlet egyszerre fogyasztani a gyors és a lassú emésztésű élelmiszereket, mivel más ütemben haladnak végig a bélrendszeren, míg teljesen megemésztjük őket. Ez azt eredményezi, hogy az erjedés a gyomorban, akár megmérgezheti az egész testet. A lassú erjedésű élelmiszerek nem engednek szabad utat a gyorsemésztésűeknek, ezért az erjedési folyamat gázokat okozhat és fájdalmat a gyomorban, valamint bélproblémákat.
Az uborka és a paradicsom nem kompatibilisek egymással, és soha nem szabad együtt fogyasztani őket. Amikor elérik a gyomrot és megkezdődik az erjedési folyamat, sav szabadul fel a hasüregben és így okozhat számos emésztési problémát.
Ezekre a dolgokra is figyeljünk oda!
- Gyümölcsöt enni étkezés után nem jó ötlet
- Hús és sajt
- Soha ne keverd a kenyeret vagy a tésztát narancslével.
- Zöldséget és sajtot nem szabad kombinálni
- Soha ne egyél sárgadinnyét és a görögdinnyét egyszerre
- A banántól és a tejtől, jelentősen lelassul az emésztés.
- Ne egyél gyümölcsöt és joghurtot egyszerre reggelire, ez a kombináció lelassítja az emésztést és károsítja a bélflórát. Ez különösen igaz az ananász és joghurt mixre.
Étkezz okosan!