Home Csináld magad Pillanatok alatt megtisztítja a tűzhelyed fogantyúját ez a házi tisztítószer!

Pillanatok alatt megtisztítja a tűzhelyed fogantyúját ez a házi tisztítószer!

by Krisztina

Nem lehet főzni anélkül, hogy ne legyen piszkos a tűzhelyünk. A tűzhely eltakarítása azonban már egy sokkal nehezebb feladat.

Bár már léteznek erős tisztítószerek, amik pillanatok alatt megszüntetik a zsíros lerakódásokat, de ezeknek meg is van az áruk. Mutatunk most egy sokkal egyszerűbb módszert, ami a legmakacsabb szennyeződéssel is képes elbánni úgy, hogy nem kell azt hosszú ideig sikálni és mindezt mindenki számára elfogadható áron teszi lehetővé.

Hozzávalók:

  • fültisztító pálcika
  • fogkefe
  • 1 csepp ánizs-ammónia

Alkalmazás:

  1. Mártsuk bele a fültisztító pálcikát az ánizs-ammóniába.

  2. Itassuk át vele a fogantyún levő zsírosabb felületeket.

  3. Ha a zsíros lerakódás erősen rá van égve a fogantyúra, dörzsöljük át egy erősebb sörtéjű fogkefével, vagy egy tiszta mosogatószivaccsal.

  4. A művelet közben ajánlatos védőkesztyűt használni.

Ezt a műveletet ajánlatos a hétvégi, vagy az ünnepi főzések után alkalmazni, mert ilyenkor van a kályhának legnagyobb szüksége egy alapos tisztításra. A foltokat jó, ha azonnal letöröljük, ne halogassuk sokáig, mivel minden egyes használatkor újra és újra ráég a kályhára. Próbáljuk ki ezt a tisztítási módszert, és ajánljuk ismerőseinknek is.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .