Home Egészség & életmód Örökre elfelejtheted a gyantát és a borotvát, csak 3 összetevő az egész!

Örökre elfelejtheted a gyantát és a borotvát, csak 3 összetevő az egész!

by Brigitta

Közeledik a strandidő, és előkerülnek a minik is a szekrényből és felismerés, hogy nem vagyunk nyár kompatibilisek. És mi van, ha ez éppen akkor történik amikor már nem maradt elég pénz a kozmetikusra, a hideg gyanta szintén nagyon drága, viszont a farmerhez már meleg van?

Olyankor jöhetnek a házilagos módszerek.

A gyantázás – mint a legtöbb szőrtelenítési módszer – nem jelenti a szőr végleges eltávolítását. Sajnos. A kezelés rendszeresen megismétlendő. Az itt leírt kétmenetes technikának ősi hagyománya van. Ez az eljáráspár újra divatba jött, bár a hírével ellentétben mégsem annyira bonyolult a használata. Ráadásul nem is olyan drága.

Már az ókorban is ezt használták

Az ókorban a nők mézemulziós pasztával kezelték a lábukat, majd cukorpasztával végezték a szőrtelenítést. Az udvarhölgyek, sőt, állítólag a gyönyörű Kleopátra is ezt a módszert alkalmazta szőrének eltüntetésére, és hogy még tökéletesebb legyen az eredmény, szőrtelenítés után a bőrfelületet különböző magvakból nyert olajokkal kezelték.

Íme a csodarecept:

Semmi másra nem lesz szüksége, cukorra, vízre és citromlére.

  • két csésze cukor
  • 1/2 csésze víz
  • 1/2 csésze citromlé

Ez az adag körülbelül három gyantázásra elég, ami annyit jelent, hogy maximum 300 forintból kihozható. Persze, a ráfordítandó anyag mennyiségét és így az összeget befolyásolja az eltávolítandó szőr mennyisége (tekintettel a bikinivonal és lábak gyantázására).

Így kell elkészíteni

A hozzávalókat tegye teflon- vagy tapadásmentes edénybe, és rakja fel forrni (de vigyázzon, nehogy leégjen a cukor!). Állandó kevergetés mellett melegítse addig, amíg a színe elkezd sötétedni.

Az egész folyamat nem tart tovább negyven percnél (ez persze függ a tűzhelytől és a lábos minőségétől is), bár az biztos, hogy nagyon résen kell lenni a tökéletes állag eléréséhez: a túl sötét massza kemény lesz ahhoz, hogy gyantázni tudjon vele, ha pedig nem elég sötét, akkor meg túl folyós lesz, és megtépheti vele a bőrét. Ezért fontos, hogy a színt mindig ellenőrizze. Használhat erre pipettát vagy egy sima kiskanalat is. Cseppentsen az oldatból néhány cseppet egy fehér tányérra, és ha a cukorgyanta sötét mézszínű, elkészült.

Hirdetés

You may also like