Home Egészség & életmódEgészség Nem múlik a köhögésed? Próbálja ki ezt a receptet és megszabadulsz végre a problémától!

Nem múlik a köhögésed? Próbálja ki ezt a receptet és megszabadulsz végre a problémától!

by Judith

Az olyan köhögés, ami úgy tűnik, hogy soha nem akar elmúlni bosszantó és nagyon fájdalmas lehet. Senki sem akar egy előadás, egyházi beszéd vagy egy meccs közepén köhögni. Tegyél magadnak egy szívességet ebben a szezonban és próbáld ki ezt az otthoni gyógymódot, amely párolt narancs és só felhasználásával készül.

A krónikus köhögés, jellemzően 8 hétig vagy hosszabb ideig tart a felnőtteknél vagy 4 hétig a gyermekeknél, alvás megszakításhoz és kimerüléshez vezethet. Leggyakoribb oka a dohányzás, az asztma és a savas reflux, általában gyógyítható, de addig is jó sok kellemetlen órát tud okozni.

Ha nem vagy elégedetlen a kereskedelmi forgalomban kapható köptetőszirupokkal, szerezz be narancsot és készíts házilag magadnak.

A narancs több mint 170 különböző fitokemikáliát tartalmaz, melyek közül soknak gyulladás gátló és erős antioxidáns hatásai vannak. C-vitaminban is gazdag, amely az immunrendszer számára támogató hatású.

Habár a hőhatás a narancs C-vitamintartalmát csökkenti, lehetővé teszi számunkra, hogy az héj előnyeit kinyerjük.  A héj bioflavonoidokkal van tele, amelyek támogatják a vérkeringést és küzdenek az allergiákkal, vírusokkal és a gyulladásos állapotokkal.
A narancsot sóval gőzölve ki lehet nyerni a héjból származó bioflavonoidokat, így ahelyett, hogy a szokásos módon kidobnánk, használjuk fel az előnyeit.

Hozzávalók:

  • narancs

Elkészítés:

  1. Áztasd a narancsot sós vízben 20 percen át.
  2. Vágd le a narancs tetejét, 2 cm-rel a teje alatt, hogy egy kis kupakot kapj.
  3. Ejts több lyukat a narancs tetején egy villával.
  4. Szórj rá 1,5 teáskanál sót és hagyd, hogy beoldódjon a narancsba.
  5. Fedd le a kis kupakjával.
  6. Helyez a narancsot egy üres gőzölő tálba.
  7. Helyezd egy gőzölő edénybe és legalább 15-20 percig párold.
  8. Szolgáld fel melegen. Idd meg a levét és edd meg a rostját.

 

Hirdetés

You may also like