Home Csináld magad Mit kezdj a régi műanyag állatfigurákkal?

Mit kezdj a régi műanyag állatfigurákkal?

by Eszter

A tavaszi nagytakarításban előkerült pár régi játékod, esetleg a gyerekek után maradt hátra pár darab? Nem kell rögtön a szemétbe dobni őket, hiszen csodás elemei lehetnek a lakásnak, csak meg kell találni az újrahasznosítás legjobb módját. Íme, néhány tipp!

Cédulatartó

A kis emlékeztetős céduláidat már nem kell ide-oda ragasztgatnod, hogy aztán elkeveredjenek, csíptesd egyszerűen az állatkád hátára. Ajándéknak is tökéletes!

cedula-tarto-diy

Amire szükséged lesz:

 • Egy műanyag állatfigura
 • Aligátor csipesz
 • Hurkapálca
 • Pillanatragasztó
 • Aranyszínű festék spray
 • Vékony fúrófej (az állat méretétől függ)

Először is fúrj egy lyukat az állatod hátába! Fontos, hogy akkora legyen, hogy a hurkapálcád tökéletesen beleilleszkedjen, különben ha túl nagy, kiesik belőle a csíptetős rész. Miután kész a lyuk, csurgass egy kis ragasztót bele, majd állítsd oda a hurkapálcát!

cedula-tarto-hazilag

Hamar megszárad, de a biztonság kedvéért ellenőrizd, hogy nem lötyög-e a pálca a lyukban! Ha ezzel megvagy, pillanatragasztóval erősítsd az aligátor csipeszt a pálca végére!

cedula-tarto-hazilag-2

Ha kész, nincs más dolgod, mint bevonni a figurát! Érdemes alapozó festéket használnod a tényleges lefújás előtt, így mikor az arany réteg felkerül az állatra, az szépen csillogni fog. Már csak egy színes kártyát kell a csipeszre tűzni, és készen is vagy!

Kulcstartó

Ha már unod a szögre akasztgatós módszert, vagy elvesztél a kosaras megoldás káoszában, mutatunk neked egy stílusos, könnyen kivitelezhető megoldást.

kulsc-tarto-hazilag-1

Amire szükséged lesz:

 • Egy műanyag állatfigura
 • Egy fa talapzat
 • Arany és ezüst festék spray
 • Pillanatragasztó

Érdemes egy jávorszarvast, rénszarvast vagy elefántot választani, ugyanis az agancsokra és az ormányra könnyen fel lehet akasztani a kulcsokat. Fogd a kiválasztott figurát, majd vond be először alapozófestékkel, majd fújd le arany vagy ezüstszínűre!

kulcstarto-hazilag-2

Ezután a talapzattal is ugyanezt kell tenned! Érdemes az állatnál szélesebb, vastag alapot választani, így nem fog elbillenni a kulcsok súlyától egyik irányba sem.

kulcstarto-hazilag-3

Ha ezzel elkészültél, fogd a pillanatragasztót, kend be vele az állatod lábait, és helyezd a talapzat közepére! Miután megszáradt, már használatba is veheted!

Fiókgomb elefántból

Van egy régi fiókos szekrényed, de feldobnád valamivel? Van egy nagyszerű ötletünk.

elefant-kilincs-hazilag

Amire szükséged lesz:

 • Annyi elefánt, ahány fiókod van
 • Arany vagy ezüst festék spray
 • Pillanatragasztó
 • Fűrész

Először is fogd az elefántokat, majd vágd félbe őket! Ezután a már jól bevált módon kend be őket alapozófestékkel, majd fújd le arany vagy ezüstszínűre, amelyik jobban illik a szekrényedhez!

elefant-kilincs-hazilag-2

Miután megszáradtak, fogd a félbe vágott darabokat, és az előzetesen leszerelt gombok helyére rögzítsd a pillanatragasztóval. A fiók bal oldalára a fej kerüljön, a jobb oldalára pedig a popsi! Persze, ha variálni szeretnéd a gombokat, csak rajtad múlik, milyen sorrendben helyezed fel őket. Fontos, hogy a száradás alatt megfelelően rögzítsd az elefántokat a fiókhoz, mivel a súlyuk lehúzhatja őket, amíg tökéletesen meg nem kötött a ragasztó.

elefant-kilincs-hazilag-3

Ezzel a néhány ötlettel stílusosan fel lehet dobni a legrégebbi játékainkat is, így ha egy megunt dinoszauruszra vagy műanyag emberfigurára találsz, semmiképp se dobd ki! Tinik számára különösen jó ajándék lehet, ha újrahasznosítod a régi játékaikat, mivel a klassz kinézete mellett ott lesz majd az érzelmi érték is.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .