Home Egészség & életmód Már mindent kipróbáltál izzadás ellen, de semmi sem segített? Ez a cikk neked szól!

Már mindent kipróbáltál izzadás ellen, de semmi sem segített? Ez a cikk neked szól!

by Zsani

Az túlzott izzadás sok embernek okoz kellemetlenséget, de erre nem minden izzadásgátló nyújt teljes körű megoldást. Íme néhány praktika a természet házi patikájából:

 

Szódabikarbóna:

Vízben oldjunk fel egy kevés szódabikarbónát, majd áztassuk az ujjainkat ebbe a keverékbe, és dörzsöljük be vele a száraz hónaljat. Várjuk amíg megszárad a bőrön, amennyiben hátramarad fölösleges szódabikarbóna por, egy papírtörlő segítségével gond nélkül távolítsuk el.

Citrom:

Mint tudjuk, a citrom antibakteriális tulajdonsággal bír, ezért remek választás az izzadást okozó baktériumok eltávolítására. Egy citromot vágjunk félbe, majd dörzsöljük át vele a hónaljat. Hagyjuk beszívódni 15-20 percig, majd egy hideg zuhany segítségével mossuk le a bőrünkről.

Fekete tea:

A tannint tartalmazó fekete tea megoldás a természetes izzadásgátlásra. Áztassunk fel egy teafiltert fél csészényi vízben, majd ha már a tea kihűlt, egy vattakoronggal töröljük át a hónaljat.

Almaecet:

Az almaecet is kiváló eszköz lehet az izzadásgátlásra, mivel maradéktalanul megöli a baktériumokat. Egy tiszta ruhára öntsünk egy kevés almaecetet, és töröljük át vele a hónaljunkat. Ezen módszer napi egyszeri használata elég ahhoz, hogy csökkentsük az izzadást. Miután végeztünk az almaecet felvitelével, mossuk le, és használjunk dezodort.

Hirdetés

You may also like