Home Csináld magad Leesett az állunk: így építhetünk kerti hűtőt virágcserépből! Zseniális ötlet!

Leesett az állunk: így építhetünk kerti hűtőt virágcserépből! Zseniális ötlet!

by Krisztina

Amikor összegyűlik a család vagy a barátok, bizony elég fárasztó dolog folyamatosan a konyhába járkálni hideg innivalóért, mivel kint pillanatok alatt megmelegszik.

Milyen jó lenne ilyenkor egy mini hűtőszekrény, ugye? Nos, ne is törd a fejed azon, hogy miből vásárolj egy kisebb hűtőt, vagy hogy hová is tedd,ha megvetted! Helyette egy sokkal egyszerűbb megoldást mutatunk neked!

Hozzávalók:

  • 2 különböző méretű virágcserépre
  • homokra
  • hideg vízre
  • egy fehér törölközőre
  • egy tetőre, amivel lefedhetjük a szerkezetet

Így készítsd el:

Illesszük a kisebbik cserepet a nagyobbikba, a köztük levő rést töltsük fel homokkal. ( homok megőrzi a cserépben levő állandó hőmérsékletet, kicsit úgy működik majd, mint a termosz.)

Öntsünk a homokra hideg vizet, de az a legjobb, ha már szinte jeges, annyira hideg. A kútvíz a legideálisabb, de, ha a csapból engedünk az is jó.

A kisebbik cserepet fedjük le, hiszen csak így fog működni. Amennyire tudjuk, védjük a nap sugaraitól, borítsuk be egy fehér törölközővel.

15 perc elteltével a cserép belsejében levő hőmérséklet 15 fokra fog zuhanni, és már használhatjuk is. (Ha hideg vizet töltünk még a homokra, akkor sokáig fenn tudjuk tartani a cserép belsejében levő hideget. Akár az 5 fokot is elérhetjük.)

Nagyon egyszerű elkészíteni, és felettébb hasznos ebben a melegben. Nézzük meg a videót, és készítsük el a környezetbarát hűtőt.

Az alábbi videóban is megmutatjuk az elkészítés folyamatát lépésről-lépésre:

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .