Home Egészség & életmódEgészség Láb-, térd- vagy csípőfájdalmad van? Íme 6 gyakorlat, ami gyógyszer nélkül orvosolja a problémát!

Láb-, térd- vagy csípőfájdalmad van? Íme 6 gyakorlat, ami gyógyszer nélkül orvosolja a problémát!

by Zsani

A térdfájdalom az egyik leggyakrabban jelentkező krónikus fájdalom, körülbelül az emberek 15%-25% százaléka szenvedi el. De vannak olyan gyakorlatok, amelyek segíthetnek ha térd-, vagy lábfájdalom gyötör bennünket.

 

Sarokemelés:

Egy székre lesz szükséged, amit a magad elé teszel. Emeld fel az egyik lábadat, a másik lábaddal meg emeld addig a sarkadat, ameddig lábujjhegyre nem állsz, majd lassan engedd vissza a talpadat a talajra. Ebből a gyakorlatból 10-15 ismétlést végezz mindkét lábaddal. Ezzel a gyakorlattal a bokáidat erősítheted, miközben megdolgoztathatod a térd körüli izmaidat is.

Sétálás lábujjhegyen:

Ez az egyik legegyszerűbb gyakorlat, amihez nem lesz szükséged semmire, és bárhol bármikor elvégezhetsz. Sétálj gyors ütemben lábujjhegyen! Körülbelül 10-15 percig végezd ezt a gyakorlatot, vagy kifáradásig, ahogy jobban érzed. Ennek segítségével megdolgoztathatod a talppárnákat illetve a lábujjaidat, sőt még a vádlid is megerősödik tőle.

Körzés a bokákkal:

Állj fel, vagy ha úgy kényelmesebb ülj le, majd emeld fel az egyik lábadat. Kezdd el a lábfejedet lassan, körkörösen mozgatni. Mindkét lábfejeddel végezz el 10 körzést befelé, majd kifelé.

Rezisztencia edzés:

A gyakorlat elvégzéséhez szükséged lesz egy gumiszalagra. Erősítsd oda a gumiszalagot valamilyen fix ponthoz, például bútorhoz, majd az egyik lábadat bújtasd a szalagba, a másikat pedig enyhén hajlítsd be, és tedd a másik alá, hogy a szalagban lévő láb legyen felül. A lábfejeddel kezdd el lassan húzni a szalagot, miközben a lábfejedet elkezded magad felé hajlítani. Ezt mindkét lábaddal, 10-15 alkalommal ismételd meg. Ez az edzésforma a vádlijaid mellett, a combod belső és külső izmait is megdolgoztatja.

Játék a lábujjakkal:

A lábujjaidat hajlítsd be. Tegyél le a földre egy törölközőt, vagy valamilyen más tárgyat például kavicsokat, és próbáld meg felcsippenteni a lábujjaid segítségével. Bonyolíthatod a feladatot azzal, hogy a köveket egyesével belehelyezed egy kosárba. Ezt a gyakorlatot végezd el minden nap.

Séta a labdán:

Egy teniszlabdára,vagy egy ahhoz hasonló méretű labdára lesz szükséged. Ülj le egy székre, majd pedig tedd rá a lábadat a labdára. A labdát lassan kezdd el nyomni a lábujjaid, majd  a sarkad felé.  Ezzel a feladattal a talppárnákat kellően ellazíthatod és edzheted egyaránt.

+1

A talpmasszázs, és az akupresszúra használata mindig jó szolgálatot tesz, ha egy fárasztó nap után lábfájdalommal térsz haza. Helyezd a képen látható pontokra a két hüvelykujjad, és masszírozd 10-15 percig gyengéden, hogy kellően el tudj lazulni.

Hirdetés

You may also like