Home Csináld magad Készítsünk fali polcot egyszerűen!

Készítsünk fali polcot egyszerűen!

by Krisztina

A fali polc készítése elsőre ijesztően hangzik, azonban nem olyan bonyolult, hogy férfi segítséget vegyünk igénybe.

Amire szükséged lesz:

  • ragasztó (fához való faragasztó)
  • akasztók (lehet műanyag vagy fém)
  • polc elemek (lehet már boltokban kapni, ha pedig nem tudunk szert tenni ilyenekre, készíttethetünk is)
  • ecset
  • festék
  • lakk

A legfontosabb elem talán a polcok eleme. Ezeket kész elemekként már meg tudjuk egyes barkácsszaküzletekben, dekorációs áruházakban vásárolni, de ha nem tudnánk egyet sem beszerezni, ne csüggedjünk. Nem nagy ördöngösség hasonlót csinálni, vagy meg is kérhetjük egy kedves ismerősünket, hogy készítsen nekünk különböző méretekben.

fali-polc-2

A polc elemeket összeállítjuk, miután szépen lelakkoztuk őket. A lakknak hagyjunk egy kis száradási időt, majd az illesztési helyeket kenjük be faragasztóval, és fordítsuk egymásra a megfelelő részeket.

A mintázatok ízlés szerint alakíthatók, akárcsak a formák, ennek csak fantáziánk szabhat határt.

Vannak a piacon már olyan szuper erős ragasztók, melyek több mázsát is képesek megtartani, ilyennel érdemes bekenni a polc elemek fa felőli oldalát. Ha ezzel megvagyunk, jól odanyomjuk, majd várunk, hogy megkössön a ragasztó.

fali-polc-3

Ragasztó típusától függ, hogy mennyit bír, így a boltban vásárláskor mindenképp érdeklődjük meg, hogy milyet ajánlatának polcok felragasztására. Persze meg lehetne oldani csavarokkal is, sok fúrással, de az már egy másik történet lenne.

fali-polc

Legyünk tudatosak, óvjuk környezetünket és a lakókörnyezetet. A ragasztott fali polc nagy előnye ráadásul, hogy később bárhová könnyen áttehető, és nem kell foltoznunk a tapétán hátramaradt lyukakat.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .