Home Csináld magad Készítsd el az igazi családi fészked!

Készítsd el az igazi családi fészked!

by Krisztina

Szeretnéd elkészíteni saját kis fészkedet, ahol nyugodtan tudsz pihenni, olvasgatni? vagy a lurkóknak akarsz egy garantált meglepetést? Ezt a szettet Amerikában közel egymillió forintért árulják – a legkisebb méretet. Igen, jól hallottad, egymillió forintért. A leírásunkkal azonban a saját otthonodban, saját erődből legrosszabb esetben is az ár egytizedéért elkészíthetsz egy egymillió forintos álom családi fészket!

Amikre szükséged lesz:

  • kör alakú ágy, vagy kanapé
  • szögek
  • parketta (akár többféle mintában és árnyalatban)
  • bútor ragasztó
  • polisztorol gyöngy (a tojás alakú babzsákok töltőanyagának)
  • Semleges színű, vastag vászontarisznya (belső huzat)
  • Fehér textilbőr vagy szarvasbőr hatású huzat
  • Sok türelem és kitartás
  • szivacs
  • textil anyag

Az ötlet igényel némi kreativitást és még több kitartást. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy könnyű megépíteni, de a nem kifejezetten barkácsolónak született olvasók se keseredjenek el! Ha megvan a kellő kitartás, akkor könnyedén kivitelezhető. Minden azon múlik, hogy mennyire akarjuk!kor-agy

Az első és legfontosabb lépés a fészek alapjának létrehozása. Ez többféleképpen, különböző alapanyagokból történhet. A legtöbb munkát azzal spóroljuk meg magunknak, ha egy eleve hasonló célokra való kör alakú ágyat veszünk alapul. Ez lehet egy már leselejtezett ágy, vagy egy már használatban lévő, de akár vadi új bútordarab is.

kor-alaku-felfujhatos-medence

Ha ilyennel nem rendelkezünk, akkor egy hasonló alakú kanapé is megteszi, de egy egyszerű kör alakú műanyag medence is az alapjául szolgálhat, ha elég erős. Személy szerint ez utóbbit javaslom, mert ennek magas szegélyei vannak minden irányban, így jobban hasonlít majd a végeredmény egy fészekre, és nagyságrendekkel olcsóbb. Sőt, még

akár felfújhatós medencét is használhatunk!

Ez esetben azonban a mélyét szivaccsal meg kell tölteni mielőtt bevonjuk anyaggal, hogy ne legyen túl mély a fészek.

A kör ágyat érdemes bevonni egy vagy két réteg textil anyaggal – ez lehet szintén tetszőleges, kinek mi az ízlése – és a két réteg közé némi szivacsot tenni, vagy polisztirol gyöngyöt.

Ha megtörtént az alap befedése, akkor egy félig puha, nem túl kemény kör alakú fekhelyet kapunk, ez már egy jó kiinduló pont. A következő lépésben előkapjuk a bútorragasztót, melyből jó sokat érdemes venni, nehogy kifogyjunk belőle barkácsolás közben.

csaladi-feszek-hazilag-2

Felbontjuk a különböző színárnyalatokban vásárolt parkettalapokat, és vagy ott a helyszínen mi magunk vágjuk apróbb méretűekre, vagy egy szakemberrel ezt kiviteleztetjük. Használhatunk egyszínű parkettát is. Ha még többet szeretnénk spórolni, használhatunk dobozokat is, melyeket szabályos hosszúságú csíkokra feldarabolunk. A lenti képen látható változat is dobozokból építkezik, ezzel rengeteget spórolhatunk a költségeken.

csaladi-feszek-hazilag-3

Jól beragasztózzuk a parkettalapokat, majd egyenként ízlés szerint sűrűségben és elrendezésben felragasztgatjuk őket a bútorra. Szegeléses módszert is alkalmazhatunk, ez azonban durvább módszer, és így az alap bútort is tönkretesszük. ha ragasztót alkalmazunk, akkor a fészek a jövőben bármikor szétbontható lesz, és újra lehet használni az alapjául szolgáló bútor darabot.

A következő lépés a tojás alakú babzsákok feltöltése. Ha még nem csináltunk babzsákot házilag, az első két tojás elkészítését nehéznek fogjuk találni, de utána már könnyedén boldogulunk. Lényegében csak annyi az egész, hogy adott méretű és alakú mintát szabunk ki a bőrtextilből, majd összevarrjuk a megfelelő helyeken összevarrjuk őket. Ha cserélhető babzsákokat akarunk, cipzárat is készíthetünk rájuk. Az elkészült tojás alakú zsákocskákat bőségesen töltsük meg polisztirol gyöngyökkel, így szép nagy és kerek tojásokat a kapunk.

csaladi-feszek-hazilag-4

Ha ezzel is kész vagyunk, akkor tulajdonképpen készen vagyunk. Ha nagyon maximalisták és dekoratívak akarunk lenni, még azt is megtehetjük, hogy a babzsák tojásokat egy gyönyörű kötött mintával még pluszban befedjük, de ez el is hagyható.

Tény, hogy nem egy olcsó dekorációs ötlet, hiszen alsó hangon is több ezer forint elköltésére kell felkészülnünk, azonban fontos hangsúlyozni azt, hogy Amerikában már készre gyártott termékeket közel egymillió(!) forintért lehet vásárolni. Igen, egymillió forintért!

csaladi-feszek-hazilag-5

A gyártó a honlapján a legkisebb méretben kapható szettet ennyiért kínálja eladásra, de ha úgy döntünk, hogy a fentebb leírt módon magunk készítjük el, akkor legrosszabb esetben is közel egytized áron létrehozunk egy nagyon dekoratív bútort, mely egy egymilliós szettel vetekszik. És hogy mennyi spóroltunk? Az csak rajtunk függ, de ha ügyesek vagyunk, akkor 900 ezer forintot!

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .