Home Egészség & életmódEgészség Íme néhány dolog az aloe veráról, amit nem árt tudni!

Íme néhány dolog az aloe veráról, amit nem árt tudni!

by Krisztina

Az aloe vera az emberiség ősidők óta ismert gyógynövénye, ami több évszázados múltra tekint vissza.

Ha szeretnénk egészségesek, sokáig fiatalok maradni, ennek elérése érdekében érdemes kihasználni az aloe vera növény levelei között rejlő zselés anyagot. Az aloe vera gél ugyanis számtalan antioxidánst tartalmaz, amely erősíti az immunrendszert, véd a betegségekkel szemben és az öregedést is gátolja. Ugyanakkor enyhíti az ízületi fájdalmakat, a reumás panaszokat, amely a gyulladáscsökkentő hatásának köszönhető.

Mit kell róla tudni?

Az aloe vera gél fogyasztásával megszabadulhatunk az emésztési panaszoktól, de kevésbé leszünk kimerültek, fáradtak, és ha rendszeresen bevisszük a szervezetünkbe még fogyhatunk is.

A növény zselés része tele van jótékony rostokkal, amelyek az emésztésben segítenek sokat, így megszabadulhatunk a székrekedéstől is. Naponta 60 ml aloe vera lét kell elfogyasztani, ha azt szeretnénk, hogy többé nem legyen székrekedésünk, de nem árt tudni, hogy a fogyasztás után a hatás 10 óra múlva válik érezhetővé.

A gyógynövény zseléje különböző bőrbetegségekre is jó, nem hiába találkozhatunk olyan krémekkel, pakolásokkal, amelyek aloe vera gélt tartalmaznak. Az aloe vera gél felgyorsítja az egészséges bőrképződést, tehát a bőrszövetek egy esetleges sérülés után gyorsabban regenerálódnak, de emellett véd a káros napsugárzástól, simává, puhává varázsolva a bőrt. Égési sérülések esetén is kiváló, ha ráteszünk egy keveset a gélből a bőrünkre. Még az érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatják az aloe vera gélt.

Ez a különleges zselés, átlátszó anyag még a fogínygyulladást is meggyógyíthatja, ezért a gyulladt területet rendszeresen dörzsöljük be, ezáltal csökkentve a gyulladásokat, és semlegesítve a fertőzést okozó baktériumokat is. Másik megoldás, hogy a fogkrém mellé tehetünk egy keveset a gélből, és úgy mossunk fogat.

Az aloe verát nem nehéz termelni, elég egy hajtást kérni valakitől, de magról is lehet szaporítani. Szereti a könnyű szerkezetű talajt. Nyári időszakban nincs szüksége sok vízre, ezért kint is hagyhatjuk. Ha bent tartjuk a növényt, keressünk számára egy hűvösebb helyiséget, néha nem árt, ha tápoldatozzuk a talajt.

Azok az aloe verák a legalkalmasabbak a gyógyításra, amelyek legalább 5 évesek, hiszen ekkora már tele lesznek hatékony tápanyagokkal, antioxidánsokkal.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .