Home Csináld magad Így varázsold újjá a régi vasalód pillanatok alatt!

Így varázsold újjá a régi vasalód pillanatok alatt!

by Brigitta

Régi praktika: a vasaló talpa ismét fényes lesz és könnyen csúszik, ha átdörzsöljük finom szemcséjű sóba mártott vattával.

(Teflonbevonatú vasalón ne próbáljuk ki! Acél, alumínium talpú vasalón is óvatosan, mert a só megkarcolhatja a felületet.)

A Háztartási ABC c. könyvből való ez a praktika is: ha műszálas anyagok vasalása közben a talp ragad, kikapcsolás után azonnal kenjük be (fehér) gyertyával és a forró gépet húzzuk végig egy tiszta ruhadarabon.

Ecet és só 1:1 arányú keveréke is kipróbálható. Az oldatba mártsunk puha rongyot, töröljük át vele a vasalótalpat, majd vizes ruhával tisztítsuk a felületet.

Mi még nem próbáltuk ki, de többek szerint a fogkrém is hatékony vasalótisztító szer.

Szódabikarbónával is megpróbálhatjuk eltüntetni a foltokat: vizes ruhával vigyük fel a felületre és a szennyezett részeket kitartóan dörzsöljük (beletelik pár percbe, míg eltűnnek a foltok).

Fontos! Ha gőzölős vasalókhoz por állagú tisztítószert vetünk be (például szódabikarbónát), a készülék beüzemelése előtt többszöri áttörölgetéssel alaposan tisztítsuk meg vizes ruhával a talpat, mert a por eltömítheti a lyukakat.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .