Home Csináld magad Így varázsold újjá a mikród drága tisztítószer nélkül!

Így varázsold újjá a mikród drága tisztítószer nélkül!

by Brigitta

Mindenki tudja, hogy a mikró és a sütőnk tisztítása azok közé a házimunkák közé tartozik aminek nehezen kezdünk neki.

A rengeteg bolti, sokat ígérő tisztítószer használata sem hozza a kívánt, esetleg a reklámokban látott eredményt.

Az alábbi „recept” rendkívül egyszerű, környezetbarát és gyors megoldást kínál.

Amire szükséged lesz:

  • üveg, vagy porcelán tálka (fémet a mikróba soha ne tegyünk)
  • 1 db citrom
  • konyharuha

Töltsd meg a tálkát fél bögre vízzel, majd vágd félbe a citromot és facsard bele a levét. Ne aggódj a magok miatt, mivel ezután a kifacsart fél citromokat is nyugodtan a tálkába dobhatod.

Tedd a tálat a mikrohullámú sütőbe, majd melegítsd három percig közepes vagy magasabb fokozaton. Miután leállt, ne nyisd ki az ajtót, hagyd, hogy a forró, citromos gőz dolgozzon még öt percig. Ezután nagyon óvatosan vedd ki a tálkát – vigyázz, hogy ne égesd meg magad -, majd a konyharuhával töröld ki a készülék belsejét.

Meglátod, a felületén található szennyeződéseket jóval könnyebben el lehet távolítani, mivel a citrom és a gőz együttes hatása fellazította azokat. Ne feledkezz meg az ajtó külső és belső feléről, valamint a fogantyúról sem. A forgó tálat érdemes külön is elmosogatni. Ha különösen makacs szennyeződésekkel állsz szemben, mártsd bele a rongyot a citromos vízbe és azzal töröld át az érintett területet.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .