Home Csináld magad Így lehet hónapokig illatos a wc-d!Mutatunk egy szuper trükköt!

Így lehet hónapokig illatos a wc-d!Mutatunk egy szuper trükköt!

by Krisztina

A wc levegőjét anélkül is frissen tarthatjuk, hogy különböző, drága illatosítókat használnánk.

Az otthonunkban mi már jó ideje nem használunk szintetikus mosó- és tisztító szereket, így van ez a fürdőszobában is. Háztartási készítmények vásárlásánál arra figyelünk, hogy az víz alapú legyen, ne pedig valamilyen oldószer alapú, növényi eredetű összetevőkkel a kőolajipari származékok helyett, és természetes savakkal dolgozzon: ecetsav, citromsav.

A mosószóda, szódabikarbóna, só, ecet, illóolaj ötöse is bevált, anno az átállásnál voltak nehézségek, de a rendszer azóta biztosan működik. A WC illatosítása külön figyelmet igényelt, hiszen minden kemikáliát fel akartunk számolni, főleg azokat a szintetikus légfrissítőket, amelyek orrunkon keresztül igen gyorsan a limbikus rendszerhez – szaglóagy – jutnak, ezzel hatást gyakorolva a szervezetünkre is!

Nem kell mást tennünk, mint egy tekercs wc papírra cseppenteni kell néhányat a kedvenc illóolajunkból. Ez az egész fürdőt beillatozza majd fillérekből és még az egészségünkre sem lesz káros hatással.

Egy dologra figyeljünk, hogy a beillatosított wc tekercset gyermekek elől rakjuk el, mivel ez a tekercs tisztasági használatra így már nem való.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .