Home Egészség & életmód Hölgyeim figyelem! Ez az ideális kor, amikor érdemes gyermeket vállalni!

Hölgyeim figyelem! Ez az ideális kor, amikor érdemes gyermeket vállalni!

by Judith

Ha a gyermekvállalási kérdésről van szó, a nők gyakran érzik komoly nyomása alatt magukat. Az elmúlt időkben mindig is azt tartották, hogy egy nőnék minél hamarabb születik gyereke, annál jobb. De az idők változnak.

A modern orvostudomány állítása szerint minden nőnek más az optimális életkor a gyermekvállaláshoz. Habár természetesen vagy egy általános életkor sáv, amelyen belül a legideálisabb gyereket vállalni. Néhány ajánlás szerint ez a periódus 20-25 éves korig tart, mivel a biológiai egészség nagyon fontos faktor. De még mindig nehéz ezt pontosan meghatározni.

Az egészség nem egy különválasztható, változatlan komponens. Ki mondhatná meg például, hogy a veséje minden nőnek egészségesebb 20-as éveiben, mint mondjuk 30 éves korában? Van még egy fontos dolog. Egy nőnek 20 évesen biológiailag fiatal a szervezete, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy fel is készült a szülésre.

Ez egy komplex folyamat, számos tényezőt magában foglalva. Az egyik ilyen tényező az, hogy a nő valóban vágyjon a gyermekvállalásra. Ez pedig ugye teljesen egyénfüggő. Néhányunk már 25 évesen készen áll, de néhányunknál lehet, hogy 38 éves korra érik meg az elhatározás.

Egy új tanulmány, amelyet a Dél-Kaliforniai egyetemen végeztek el, azt bizonyította, hogy 35 éves kor után a gyermek szülés javíthatja a nők szellemi képességét.

A teszt alapján azok a nők, akik 24 éves koruk után vállalták első gyermeküket, jobban teljesítettek a szellemi képességeket felmérő teszten, problémamegoldásban és szóbeli képességeik tekintetében, mint azok, akik 24 éves koruk előtt szültek először. Sőt mi több, azok a nők, akik 35 éves koruk után szülték az utolsó babájukat jobb memóriával rendelkeznek.

Elsősorban tőlünk függ, hogy mikor szeretnénk boldog édesanyává válni, de meg kell jegyezzük, megnyugtató, hogy tudományosan is bizonyított, 35 éves kor után is bátran vállalhatunk gyermeket.

Hirdetés

You may also like