Home Egészség & életmódEgészség Ha eddig te is megetted a kissé égett pirítóst, soha többé ne tedd! Eláruljuk miért!

Ha eddig te is megetted a kissé égett pirítóst, soha többé ne tedd! Eláruljuk miért!

by Brigitta

A stresszes a felpörgetett életmódban, sajnos a rendes táplálkozás már a múlté. Nem figyelünk arra sem ha a pirítós amit reggel készítünk kicsit fekete.

Pedig figyelni kellene! Tudtad, hogy a pirítós rákot okozhat? Az egyesült királyság a most adott ki figyelmeztetést az alábbiak szerint.

Az Egyesült Királyság egy új, kampányt indított ahol arra kérik a szakácsokat szerte az országban, hogy az elkészítés során fekete pirítóst és krumplit ne szolgálják fel, mert akrilamidot tartalmaz és a vendégek ne fogyasszák mert rákkeltő!

Az akrilamid megemésztésekor átalakítja a glyucamide enzimet ami szorosan kötődik a DNS-hez. Ez a mutáció első lépés a rák felé. Állatokon végzett kutatás eredményeképp kijelenthető, hogy az emberekre ugyanolyan romboló hatással van.

Az FSA most arra ösztönöz szakácsot, hogy kenyérpirításkor világos barnára süssék a kenyeret és burgonyát.

„Go for Gold”

A feldolgozott élelmiszereket is kerülni kell amennyire lehet.

A Go for Gold kampány figyelmeztet, hogy a feldolgozott élelmiszereknél is csökkentsék ezt a kockázatot, mint a sütemények, kávé, és a kekszek esetében is.

A megelőzés jobb mint a gyógyítás. Go for Gold

Reméljük sikerült felhívni a figyelmed erre a problémára és ha pirítóst eszel, eszedbe jut mit is okoz a fekete rész. Segíts abban, hogy minél többen tisztába legyenek ezzel a problémával.

Hirdetés

You may also like