Home Tuti receptek Fokhagymaszószos csirkecomb, amit ha egyszer megkóstol a család, mindig ezt kéri majd ebédre!

Fokhagymaszószos csirkecomb, amit ha egyszer megkóstol a család, mindig ezt kéri majd ebédre!

by Zsani

A csirke a legtöbb embernek nagy kedvence, azonban most megmutatunk egy foghagymás szószos sült csirkecomb receptet, amely egyszerűen ellenállhatatlan!

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 nagy hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 200 ml tej
  • 150 ml tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • ízlés szerint só, bors
  • zöldpetrezselyem

Elkészítés:

Vágjuk apróra a hagymát és kevés olajon dinszteljük meg, majd tegyük bele egy tálba.

Mossuk meg a csirkecombokat, és minden oldalát pirítsuk meg a hagymás olajban.

Egy hőálló üvegtálra lesz szükségünk, amelyet olajjal kikenünk, beletesszük a csirkecombokat, majd a megpirított hagymát rászórjuk.

A tejet a liszttel keverjük össze, adagoljuk hozzá a tejfölt, a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük be, végül öntsük rá a csirkecombokra.

Nagyjából 35 perc alatt, 180 fokos sütőben készre sül.

Tálalhatjuk kaporral és petrezselyemmel megszórva.

Hirdetés

You may also like