Home Csináld magad Ezt permetezd a penészre és soha többé nem találkozol vele újra!

Ezt permetezd a penészre és soha többé nem találkozol vele újra!

by Krisztina

Penésszel találkoztál valahol a lakásban? Szeretnél tőle végleg megszabadulni? Itt a megoldás!

Ahhoz, hogy a penészgomba megtelepedjen a lakásban, három dolog szükséges: penészgombaspóra, tápanyag és nedvesség. Ebből kettő sajnos eleve adott, hiszen a gombák a tapétát, a faanyagokat is “megeszik”.

Egyedül a lakás páratartalmát és nedvesedését tudjuk szabályozni. A penész így jellemzően a magas páratartalmú helyeken – a fürdőszobában, konyhában – jelenik meg. De a szivárgó vízvezeték vagy más probléma miatt alattomosan vizesedő falon,vagy a műanyag ablak réseinél is hamar megtelepedik.

Minél magasabb a páratartalom, annál több a penész: 75%-os vagy ennél nagyobb páratartalom mellett mindössze három nap alatt kialakul a penészgombatelep.

Lássuk mit kell tenned, hogy többé ne találkozz újra a penésszel!

A teafaolaj elképesztő fertőtlenítő erővel rendelkezik, 100-szor erősebb a modern fertőtlenítő szereknél. A legtöbb bőrproblémát, például a kiütéseket és a pattanásokat is orvosolja, de a makacs penészfoltoktól is segít megszabadulni.

A penészoldó tisztítószerhez csak egy szórófejes üvegre, fél liter vízre és két teáskanálnyi teafaolajra lesz szükséged. Keverd össze a vizet és az olajat a szórófejes üvegben. Rázd össze, hogy az olaj ne gyűljön össze a víz tetején, majd fújd a penészes felületre. Hagyd száradni, végül töröld le egy puha ruhával. A folyadékot minden használat előtt rázd fel.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .