Home Csináld magad Ezt kell tenned augusztusban a karácsonyi kaktusszal, hogy télen virágba boruljon!

Ezt kell tenned augusztusban a karácsonyi kaktusszal, hogy télen virágba boruljon!

by Krisztina

A karácsonyi kaktusz a téli időszakban gyönyörű, színpompás virágba borul, de csak abban az esetben, ha egész évben nem feledkezünk meg a gondozásáról.

Augusztusban meg kell tennünk ugyanis bizonyos lépéseket annak érdekében, hogy télen a kövér bimbókból hatalmas virágok fejlődjenek ki.

Ha egész nyáron figyeltünk arra, hogy ne érje tűző nap és sok vízzel öntöztük, akkor mára már nagyon sok új levelet láthatunk rajta.

Mire figyeljünk augusztusban?

Augusztusban bánjunk óvatosan a locsolással, amire egész szeptemberig figyeljünk. Ez azért fontos lépés, mert akár 2 öntözés között is kiszáradhat a földje. Soha ne maradjon a virágcserép alatt pangó víz! A legjobb megoldás, ha kavicságyon neveljük őket ebben az időszakban.

A tápoldatozás elhagyása a másik kulcsfontosságú lépés. Most tulajdonképpen rápihennek az év legnagyobb feladatára a karácsonyi kaktuszaink.

Mit kell tennünk ősszel?

Aztán majd ősszel vidd be a szobába, keress neki egy jó 15 fok körüli élőhelyet. Tulajdonképpen akkor majd 2-3 naponta párásíthatunk a kaktuszok körül, ez az egyik fontos lépés ahhoz, hogy a bimbónevelés beinduljon. Azt tartják, hogy naponta 12 órányi sötét kell ahhoz, hogy sok virága legyen télen kaktuszunknak. Döntő tényező lesz ősszel és télen, hogy semmit ne mozgassuk cserepét. Csupán ennyi a tennivalónk és máris reménykedhetünk, hogy éppen az ünnepre bontja majd ki sok-sok virágát karácsonyi kaktuszunk.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .