Home Csináld magad Ezt a trükköt minden háziasszonynak kötelező ismernie!

Ezt a trükköt minden háziasszonynak kötelező ismernie!

by Krisztina

A háziasszonyok többsége szeret filléres és jól bevált módszereket kipróbálni a háztartáson belül, amivel időt és pénzt is megspórolhatnak.

Mennyi időt töltesz azzal, hogy próbálsz megszabadulni a makacsul ragaszkodó vízkőtől? A legtöbb nő órákig sikálja a fürdőszobát, és a konyhát, mégis fél eredményt ér csak el. Ráadásul közben egy csomó vegyszert szívunk be.

Szabaduljunk meg a vegyszerektől, és a vízkőtől, vessük be a nagymamáink praktikáit. Egy nagyon egyszerű, de hatékony trükköt mutatunk, ezt ki kell próbálni!

Mindössze ecetre lesz szükségünk. Hihetetlen? Ki kell próbálni ahhoz, hogy megbizonyosodjunk róla, tényleg hatékony.

Az egyik legnehezebb feladat a csap körüli vízkő letisztítása. Itt, bármennyire is jó a csapunk, mindig szivárog egy kis víz, éppen ezért embertelen dolog megszabadulni a vízkőtől. Szinte állandóan takarítanunk kellene ezt a felületet.

Mit tegyünk?

Fogjunk egy tiszta rongyot, itassuk át ecettel alaposan, és tekerjük a csap alsó felére, ahol a kagylóval érintkezik. Ezután még öntsünk rá egy adag ecetet. Itt keletkezik a legvastagabb rétegű vízkő. Hagyjuk állni legalább egy fél órán keresztül, majd vegyük le a rongyot, és a csaptelepet egy durvább szivaccsal dörzsöljük át.

Ezzel a módszerrel a vastag lerakódásoktól is megszabadulunk, de, ha még mindig nem tűnt el teljesen a vízkő, akkor ismételjük meg többször az ecetes pakolást. A csap és kagyló egész felületére használhatunk ecetet, sőt a kályhára, a csempére, és a fürdőkádra is alkalmazhatjuk ezt a módszert.

Az ecet teljesen ártalmatlan, a vegyi tisztítókkal ellentétben az egyik legtermészetesebb tisztítószer. Használjuk nap mint nap, hiszen segítségével tökéletes tisztaság lehet lakásunkban. Azt sem kell elfelejtenünk, hogy nem csak tisztít, hanem fertőtlenít is, ezért a kórokozóktól is segít megszabadulni.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .