Home Egészség & életmódEgészség Ez történik veled, ha a telefonod melletted van, amíg alszol!

Ez történik veled, ha a telefonod melletted van, amíg alszol!

by Zsani

Manapság a technika világában élünk. Az elektromágneses hullámok körülvesznek minket az otthonunkban, a munkahelyünkön és nyilvános helyeken egyaránt,  antennák, wifi és mobil formájában. Biztonságos-e ez az állandó állapot?

A technika világa villámgyorsan gyűrűződött be a mindennapjainkba. Életünk részévé vált, segítve a kommunikáció gyors áramlását. A mobiltelefon fejlődött a legnagyobb mértékben, ez az eszköz lett a kommunikáció úttörője. A telefon használata egyre keresettebb. Napi szinten magunkkal visszük, amennyiben otthon felejtjük máris érezzük a hiányát. Gyakorlatilag még alvásnál is nálunk van, az éjjeliszekrényen pihen.

Vajon hatással vannak ránk a telefon által kibocsátott elektromos hullámok? 

Ha nem szeretné, hogy alvás közben megzavarja a telefonja által keltett hullámok, akkor éjszakára kapcsolja ki, vagy kapcsolja ki az internetet, és helyezze távolabb a készüléket az ágyától. Ezek a hullámok emberek millióinak okozhat egészségügyi problémát, többek között álmatlanságot, éjszaka többszöri felkelést esetleg rémálmokat.

Szakértői vélemények: 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt állította, hogy minden elektronikus eszközt általában (nem csak a mobiltelefonokat) rossz a test közelében tartani, mert növelheti a rák kialakulásának kockázatát. Toxikus hatások merülnek fel, amelyek sok tudós által ismertek. A legfontosabb, hogy az emberek tisztában legyenek a mobiltelefon által keltett sugárzás hatásaival. Egy tanulmány kimutatta, hogy Ausztráliában egy jelentős összefüggés van az okostelefonok használata és a férfiak terméketlensége között, csökkenti a sperma minőségét. Ez a hatás mindkét nemnél növeli a stressz szintjét.

Az okostelefont ha nem használjuk, az eszköz akkor is kommunikál más bázisállomásokkal, rádióállomásokkal. Tehát a telefonok folyamatosan elektromágneses hullámokat bocsátanak ki, még éjjel is amikor nem használjuk őket.

Hogyan korlátozza az elektromágnesen sugárzást? 

Ne tartsa maga mellett telefonját éjszaka. Ha a telefon elengedhetetlen, mondjuk vár egy fontos hívást, akkor legalább kapcsolja ki az internetet vagy a Wi-Fi kapcsolatot, ami sokkal veszélyesebb, mint a rádióhullámok. Soha ne hagyja éjszakára a töltőn a telefont, ez nem csak a sugárzás miatt veszélyes hanem tűzokozás szempontjából is.

Íme néhány egészségesebb szokás: 

  • Csökkentse a hívások hosszát, vagy váltsa a fülét néhány perc múlva.
  • Ne engedje, hogy gyerekek használják a mobiltelefont.
  • Ne használja az okostelefont olyan területen, ahol a hálózat alacsony, mert a hullámok erősebbek lesznek.
  • Ne tegye a mobiltelefont a zsebébe.
  • Alvásnál tartsa magától pár méter távolságra, vagy egy másik helyiségben.
  • Lehetőleg ne használja a mobiltelefont, elalvás előtt.

Ezek betartásával elkerülhetjük a káros hatásokat. Egészségünk megtartása érdekében igazán nem nagy áldozat a nagyobb odafigyelés erre a problémára.

Hirdetés

You may also like