A rózsaszín Himalája kristálysó az elmúlt pár évben bekerült a köztudatba, így elég valószínű, hogy már te is hallottál róla.
Ha még nem hallottál róla, akkor elmondom, hogy miért is olyan nagyszerű a rózsaszín Himalája só, különösen a tengeri sóval és a normál asztali sóval öszzehasonlítva.
A rózsaszín Himalája só azért különleges, mert csak Ázsiában található meg. Úgy tartják, hogy 200 millió évvel ezelőtt a kikristályosodott tengeri sót lávaréteg temette be.
Az idők során ez a lávaréteg, amely kővé dermedt, védelmet nyújtott a sónak a természet elemeivel szemben.
Over time, the salts were preserved from the elements by their protective layer of lava now turned rock. Ezek a sókristályok majdhogynem az ősi formájukban maradtak fenn, érintetlenül a modernkori ember szennyeződéseivel szemben.
Jótékony hatásai
A rózsaszín Himalája só telis-tele van ásványi anyagokkal. Igazából 84 féle ásványi anyag található mind az emberi szervezetben, mind ebben a ritka rózsaszín sóban.
Érdemes megemlíteni a nátrium-kloridot és szulfátot, kalciumot, káliumot és magnéziumot. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy ha rózsaszín Himalája sót fogyasztasz, kevesebb nátriumot viszel be, annak következtében, hogy kevésbé finomított és nagyobb darabokban van.
Tehát, ha elkezded enni a rózsaszín Himalája sót, milyen egészségügyi előnyökre számíthatsz?
- javul az erek állapota
- javulnak a légzésfunkciók
- stabilizálódik a pH-egyensúly a sejtekben
- az öregedés hatását csökkenti
- javul az alvás minősége
- javul a szexuális étvágy
- csökken az izomgörcs
- javul a hidratáció
- erősdnek a csontok
- csökken a vérnyomás
- javul a vérkeringés
- segíti a nehézfémek kivezetését
Más sók
Annak érdekében, hogy tovább igazolhassuk, mennyire szuper ez a só, össze kell hasonlítanunk egyéb sókkal.
A tengeri só
egyértelműen a legjobb választás. Azonban a tengeri só is egyre inkább feldolgozott évről évre. Nem beszélve arról, hogy az óceánok eddig nem tapasztalt mértékben szennyezettek. Tekintve, hogy a rózsaszín Himalája só közel a tökéletes állapotban konzerválódott a kialakulási folyamatának köszönhetően, ez a legjobb választás.
Az asztali só
határozottan a legrosszabb választás a három közül. Ez a afajta só meg van fosztva a ásványi anyagoktól, csak a nátriumot és a kloridot tartalmazza. Aztán még fehérítve és „tisztítva” is van is van vegszerekkel, mielőtt magas hőmérsékleten hevítik. Ezenkívül a jód, amit hozzáadnak, szintetikus, megnehezítve ezzel a szervezet számára a megfelelő felszívást.