Home Csináld magad Ez a nő kíváncsi volt valamire és tesztelte az orchideáit. Olyan dolgot tapasztalt, amitől még nekünk is leesett az állunk!

Ez a nő kíváncsi volt valamire és tesztelte az orchideáit. Olyan dolgot tapasztalt, amitől még nekünk is leesett az állunk!

by Zsani

Egy hölgy Natalia, kültéri tervezőként dolgozik. Van egy kertrendező vállalkozása, valamint virágokat is termeszt. Nagyon szereti a virágokat és a növényei ezt meg is hálálják neki.

 

A növények iránti szeretet akkor alakult ki, amikor megkapta élete első orchideáját, ajándékba. A férje Nők napja alkalmából lepte meg ezzel a különleges ajándékkal. Miért volt ez számára annyira különleges ajándék?

Azért, mert egy nagyon hideg országban élnek, ahol az egzotikus növények ritkaságnak számítanak. Natalia először egy üzletben látta meg ezt a csodálatos virágot és azonnal bele szeretet.

Néhány nappal később a hölgy férje úgy gondolta, ideje tavaszt varázsolni az otthonukba, így kézen fogta a feleségét és elmentek együtt a virágkereskedésbe. Natalia kihasználta az alkalmat és több különböző típusú orchideát vásárolt. Úgy vigyáztak rájuk, mint a gyerekekre, betakargatták őket, hogy meg ne fázzanak a növények.

Az online vásárlásoknak és a sok utazásnak köszönhetően Natalinak volt alkalma még több orchideát beszerezni, így 90 növénye lett otthon.

Hogyan neveld az orchideát otthon?

A szakértő szerint az egyik legigénytelenebb orchidea féle, a Lepkeorchidea. Ezt könnyedén tarthatjuk a lakásban, ha megfelelően gondozzuk, káprázatos virágokkal fogja meghálálni a törődésünket. Nem igényel túl sok odafigyelést és öntözést, 10 naponta elegendő meglocsolni.

Natalia úgy gondolja, hogy minden növény érzi a környezete energiáit. “Képesek megsértődni, igényessé válni, de nagyon hálásak is tudnak lenni.”

Rengeteg orchideája van, de úgy véli, hogy nehéz szaporítani őket. A szaporított orchidea palánta 3 – 4 év elteltével virágzik majd.

Minden orchidea képes akár 2 – 3 hónapig is megőrizni a virágait, ha megfelelően gondozzuk. Egyes fajok akár 3 évig is virágoznak, szüntelenül. Az orchideák minden ablakpárkányt elfoglalnak a lakásukban és van egy külön szobájuk, ahol csak növények vannak. A család ezt a szobát “nyári kertnek nevezi” Ebben a szobában pálmafák és más egzotikus növények is vannak.

Az orchidea úgy tűnik az egzotikus virágok királynője!

Forrás

Hirdetés

You may also like