Home Egészség & életmódEgészség Évek óta nevelek a kertemben citromfüvet, de most tudtam meg milyen hatással bír!

Évek óta nevelek a kertemben citromfüvet, de most tudtam meg milyen hatással bír!

by Zsani

Rengeteg fűszerkertben kiérdemelt helyet foglal el a citromfű, ugyanis nem igényel túl sok gondozást, azonban a rendszeres öntözést garantáltan meghálálja. Nem utolsó sorban pedig, sok jótékony hatással rendelkezik!

 

Felveszi a harcot a stressz ellen:

A citromfű az egyik leghatékonyabb stresszoldó növények sorába tartozik. Oldja a stresszt, feloldozza az embert a szorongások alól, és megnyugtatja az idegeket. Fogyassza esténként a növényből készült teát, és meglátja, sokkal kiegyensúlyozottabb lesz, lelki nyugalom lengi majd körül.

Legyőzi a depressziót:

A citromfű elősegíti a belső harmóniát, lelki nyugalmat, ezért érdemes a téli borús, nyomott napokon segítségül hívni.

Emésztési problémákra:

Amennyiben rossz emésztéssel küzd, ne habozzon alkalmazni a citromfűteát. Akár napi három csésze tea is képes szabályozni a rossz emésztést.

Alvásproblémákra:

A rendszertelen alvás, és az éjszakánkénti többszöri felkelés megnehezítheti a napunkat. A legjobb amit ilyenkor tehet az az, hogy lefekvés előtt iszik a citromfűteából.  Meglátja, pár hét elteltével teljesen véget vethet az álmatlanságnak.

Influenza:

A citromfű jótékony hatásai között tartjuk számon, hogy erősíti az immunrendszert, így nehezebben fertőződünk meg. Azonban ha már elkaptuk a megfázást, akkor is segítségünkre lehet a citromfű. Kortyolgassa a főzetet, hiszen izzasztó hatása sokat segít.

Hirdetés

You may also like