A fasírt sokak kedvence, elkészítésében talán nem is létezik olyan sok változat, de mi most mégis mutatunk egy különleges elkészítési módot, amit ha megcsinálsz, még aznap üresen marad majd a tányér utána!
Az alábbiakban egy fasít receptet mutatunk, amihez természetesen használunk tojást, csak egy kicsit másképp, mint eddig.
Hozzávalók:
- 500 gramm marhahús
- 1 teáskanál szójamártás
- 5 tojás
- 300 gramm zsemlemorzsa
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál majonéz
- 1 csokor kapor
- 2 cikk fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál citromlé
- 300 ml napraforgóolaj
- só, bors
Elkészítés:
1.Főzzünk meg 4 tojást.
2.Egy nagyobb edényben keverjük el a darált húst, az apróra vágott fokhagymával, és a szójaszósszal.
3.Adjuk hozzá az apóra vágott kaprot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
4.Osszuk 4 részre a darált húst. Formázzunk egy lapos masszát mindenikből, majd tegyünk a közepébe egy főtt tojást.
5.A maradék egy tojást verjük fel, majd forgassuk a fasírtokat előbb a lisztbe, utána a tojásba, majd a zsemlemorzsába.
6. Süssük aranybarnára a forró olajban, majd csorgassuk le, és tegyük egy papírtörlővel bélelt tálcára. Tegyük a tálcát 10-15 percre a 175 fokra előmelegített sütőbe.
7.Készítsük el a szószt. Keverjük el a mustárt, a majonézt, és a citromlevet. Mikor kissé kihűltek a fasírtok, ebbe a szószba mártogassuk.