Home Csináld magad Egyedi pálcika karkötő házilag

Egyedi pálcika karkötő házilag

by Krisztina

Praktikus, dekoratív ékszerre vágysz, ami nem fém? Készíts egyedi pálcika karkötőket jégkrémes pálcikákból.

Azoknak, akik szeretik a fából készült ékszereket, nyakláncokat, karkötőket, ellenállhatatlan lesz a következő kis ötlet.

A jégkrémes pálcikák ezerféle dologra felhasználhatóak, így többek között karkötőt is készíthetünk belőlük. Na de hogyan? – tennénk fel a kérdést. A pálcikákat ugyanis egy apró trükkel meg tudjuk hajlítani anélkül, hogy eltörnének.

hajlitott-palcika

Első lépésben a pálcikákat vízbe dobjuk, majd a vizet felforraljuk. Körülbelül 15 percig hagyjuk őket a forrásban lévő vízben, ezután vegyük ki őket. Ekkor döbbenetesen rugalmasak és hajlékonyak lesznek, ilyenkor tudjuk őket megfelelő alakúra hajlítani.

Ha a hajlítással megvagyunk, hagyjuk néhány órát száradni őket, mielőtt belekezdenénk a következő lépésbe, ami maga a díszítés.

A következő lépésben fantáziánkra, kreativitásunkra kell hagyatkoznunk. Ízlése szerint matricákat, kötéseket, fonásokat, csillogó flittereket, vagy festést használhatunk a pálcikák díszítéséhez.

palcika-karlanc-hazilag-2

Tipp: a hajlításhoz használhatunk poharat is, ugyanis fontos, hogy a hajlítás a fa száradásának végéig úgy maradjon. Ráadásul így több pálcikát tudunk egyszerre meghajlítani.

Ha a díszítéssel készen vagyunk, nekünk is megvan a saját organikus, természetes hatású kis karkötőnk!

palcika-karlanc-hazilag-3

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .