Home Csináld magad Egy titkos takarítási módszer: szórj fahéjat a porszívóba!

Egy titkos takarítási módszer: szórj fahéjat a porszívóba!

by Krisztina

Ha szereted a rendet, szeretsz takarítani és imádod, ha illatos a lakás, akkor ezt a titkos takarítási módszert te sem hagyhatod ki!

Ettől függetlenül sok háziasszony mégsem szeret takarítani, ami főleg abban az esetben érthető, ha gyerekek vannak otthon, vagy ha a lakás sok helyiségből áll.

Bizony-bizony, nem egy könnyű feladat tisztán tartani a lakást és hosszú ideig megőrizni az illatokat, de szerencsére mindenre létezik egy-egy fortély.

Ahhoz viszont, hogy tiszta és igényes környezetben éljünk, heti egy alkalommal ajánlott egy kisebb takarítást végezni, ami tartalmazza a portörlést, a porszívózást és a felmosást is.

Ezzel nem csak a szféránkat tehetjük komfortosabbá, hanem az egészségünk érdekében is tehetünk egy lépést, ugyanis a sok por és a rossz levegő károsan hat az egészségünkre, akár allergia vagy asztma kialakulásához is vezethet.

Ezért szórj fahéjat a porszívó zsákjába!

Ha te is észre vetted már, hogy porszívózás során számos kellemetlen szag kerül a levegőbe, ami után ismét szellőztetned kell, akkor takarítás előtt a porszívó zsákjába szórj egy evőkanál őrölt fahéjat, ami segít megakadályozni a kellemetlen szagokat és kellemes, édeskés illattal lepi be a helyiséget, ahol épp takarítasz.

Ugyanilyen hatásos lehet a szódabikarbóna is, ebből is szintén egy evőkanállal tegyünk a porzsákba és nem kell a kellemetlen porszagtól szenvednünk!

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .