Home Csináld magad Egy egyszerű trükk, amivel ingyen megnövelheted az internet sebességét!

Egy egyszerű trükk, amivel ingyen megnövelheted az internet sebességét!

by Krisztina

A wifi, az internet világát éljük, ahol a rendszeres böngészők arra törekszenek, hogy az internet elérésük minél egyszerűbb és gyorsabb legyen.

Ahhoz, hogy otthon gyorsabb és jobb wifi jelerősségünk legyen, az esetek többségében a szolgáltatóhoz mehetünk, ahol válthatunk egy magasabb, drágább csomagra. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy mi magunk csinálunk valamit rosszul. Mutatunk egy  trükköt, ami segít ugyanannyi pénzből gyorsabb wifit csinálni!

1. A wifit olyan helyen tároljuk, ahol szabad szemmel jól látható. Soha ne zárjuk be egy szekrénybe, ne rejtsük el dolgokkal. Kezeljük úgy, mint bármelyik más, a polcunkon található tárgyat.

2. A router antennái mindig felfelé nézzenek, a jelerősség ilyenkor a legnagyobb. A földön soha ne legyen, mert a föld, a talaj, a beton, a fémek, stb képesek bezavarni a jeleket, így zavarosságot észlelhetünk internetezés közben.

3. Soha ne tegyük más, elektromos tárgyak közelébe, mert ezek bezavarhatják. Blokkolják a jeleket, és folyamatosan megszűnhet az internet, majd visszatérhet.

4. Ha több helyiségben is használjuk az internetet, akkor helyezzük egy tetszőleges középpontba, ahol az egyik antenna felfelé nézzen, a másik pedig afelé irányuljon, ahol legtöbbet használjuk.

5. Ha mindezek ellenére mégsem találod jónak a hálózatot, ne rohanj rögtön a kiszolgálódhoz, vagy egy drágább wifit venni! Ma már nagyon sok ingyenes applikáció van, amelyet díjmentesen letölthetsz és használhatsz, ezek javítják a wifid és gyorsítják a sebességet.

Ha szuper erős Wi-Fi jelet szeretnénk a lakásban, akkor egy vagy két alumínium kólás dobozra lesz szükségünk (attól függ, hogy hány antennája van a routernek).

Szükséged lesz:

– egy késre
– egy vagy két alumínium kólás dobozra
– kétoldalú ragasztószalagra

Utasítás:

1. Vágd le a kólás doboz alját és a belsejét mosd meg alaposan

2. Vágjuk körbe a felső részét is, de ne menjünk egész körbe. Hagyjunk ki körülbelül 2 centimétert.

3. Egy hosszanti vágással vágjuk ki a doboz felét, úgy hogy végül a képen hasonló hengert kapjunk.

4. Az antenna erősítőt rögzítsük a routerhez. Ha van otthon kétoldalú ragasztószalag, akkor az tökéletesen megfelel.

Az alábbi videóban láthatunk egy rövid filmet, ahol részletesebben megnézhetjük a gyakorlati oldalát. A router teljesítménye sokkal jobb lesz. Ezt bárki ellenőrizheti egy internet sebességmérő oldalon.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .