Home Csináld magad Dörzsöld át a cipőd uborkával! Ezekről a trükkökről hallottál már?

Dörzsöld át a cipőd uborkával! Ezekről a trükkökről hallottál már?

by Krisztina

Az uborka a nyár szezonális zöldségféléje, de szerencsére már akár télen is megvásárolhatjuk a boltokban.

A legjobb, ha helyben termesztett, friss, piaci uborkát vásárolunk, ezeknek van ugyanis a legjobb hatása. Fokozott gondossággal mossuk meg a távolabbról szállított termékeket, mert gyakran étkezési viasszal vonják be őket. Bár általában kozmetikai célokra használják –többek között elhalványítja a szemkörnyéki ráncokat és puffadást–, az uborka hatásai ennél lényegesen összetettebbek: elfogyasztva számos kellemetlen panasz és betegség hatékony ellenszere.

Ha idáig azt hitted, hogy uborka az elfogyasztáson kívül semmi másra nem alkalmazható, akkor hatalmasat tévedtél, mutatunk most néhány zseniális trükköt.

Tükörre kenve

Ha nem szereted, hogy bepárásodik a tükör a forró gőztől, akkor csak egyszerűen kend be egy szelettel az egész felületet. Pillanatokon belül eltűnik a pára és kellemes, friss illat is lesz.

Kertben

Mindent megrágnak a csigák a kertben?Tegyél ki egy alumínium lemezre néhány szelet uborkát és elbúcsúzhatsz a kertben a hívatlan vendégektől az egész szezonban. A zöldségben lévő vegyi anyagok reakcióba lépnek az alumíniumlemezzel és létrehoznak egy szagot, amit az ember nem érez, de kellemetlen a kártevőknek, így a csigák nagy ívben elkerülik a kertet.

Cipőbe dörzsölve

Ha egy fontos megbeszélésre rohansz és nincs időd megmosni a cipődet, akkor egy szelet uborkával töröld át. Visszanyeri fényességét és még vízhatlan is lesz.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .