Home Egészség & életmód Csak dörzsöld az arcodba ezt a fűszert és nem lesz gondod a ráncokkal!

Csak dörzsöld az arcodba ezt a fűszert és nem lesz gondod a ráncokkal!

by Zsani

Az öregedéssel járó ráncosodás a legtöbb nő rémálma. Rengeteg krém van a piacon ráncok ellen, de ezek olykor nem megfizethetőek. Néhány természetes anyag segítségével elképesztő változásokat érhetünk el.

A ráncok kialakulásának okai:

A napsugárzás:

Az ultraibolya sugárzás lassítja a bőrben a kollagén és az elasztin termelődését és roncsolja az epidermisz törékeny sejtjeit. Ezért, ha a napon tartózkodik huzamosabb ideig, mindenképpen használjon fényvédő krémet.

A dohányzás: 

Dohányzás hatására gyorsabban öregedik a bőr. A mérgező vegyi anyagok a cigarettában csökkentik a komponenseket, hialuronsavat a bőrben.

A stressz:

Mindenféle egészségügyi problémát okoz, különösen bőrgyógyászati szinten.  Mivel sokféle betegség okozója a stressz, nagyban hozzájárul a pikkelysömör, pattanások, korai ráncosodás kialakulásához. Ezért fontos, hogy ellazuljon és kiűzze életéből a felesleges stresszt, mert ne feledje, többet árt mint használ.

Hidratáció hiánya: 

Mint tudjuk a testünk fő komponense a víz. Ezért, ha bőrünk kiszárad víz hiányában, rövid időn belül a ráncok is jelentkeznek. Bőre hidratálásának megőrzése érdekében igyon 1,5 liter vizet naponta.

Alváshiány:

Ahogy a stressz, a rendszertelen alvás is nagyban hozzájárul a ráncok kialakulásához. Bőre öregedésének lelassítása érdekében célszerű 7-8 órát aludni.

Szennyeződések:

A külső hatásoktól a szennyeződés finom részecskeként tapad a bőr felszínére. Ez gyorsítja a mitesszerek és az idő előtti öregedés, ráncok kialakulását. Ne feledje el mindig eltávolítani a sminket a bőréről, hogy éjszakára a bőre levegőhöz jusson.

A ráncosodás nem csak az említett dolgokon múlik, hanem a géneken is. A vegyszerek hatása kevésbé segít, mint a természetes anyagokból készült termékek.

Íme egy természetes anyagokból készült krém ráncok ellen: 

Összetevők: 

  • egy csésze forró víz
  • egy maroknyi ánizs

Elkészítés: 

Tedd az ánizst a forró vízbe, majd az elkészült kencét tartsd hűvös helyen egy üvegben.

Alkalmazás: 

Használd a krémet minden reggel egy vattára téve, kiemelten a ráncos területekre.

Hirdetés

You may also like